Foto: Sadursme.lv

Svētdienas vakarā, 19. maijā, ap pulksten 22.19 Rīgā, K. Valdemāra ielas un Kalpaka bulvāra krustojumā notika traģisks ceļu satiksmes negadījums – "Bolt Drive" koplietošanas transportlīdzekļu platformas "Peugeot" spēkrata vadītājs izraisīja avāriju ar vairākām citām automašīnām, kā rezultātā pats vaininieks gāja bojā.

"Izsakām visdziļāko līdzjūtību bojāgājušā tuviniekiem. Šobrīd sadarbojamies ar Valsts policiju un sniedzam visu mūsu rīcībā esošo informāciju. Ņemot vērā aktīvo policijas izmeklēšanas procesu, plašākus komentārus par notikušo nevaram sniegt," portālam "Delfi" norāda Edvīns Kažoks, "Bolt Drive" vadītājs Latvijā, pēc lūguma komentēt servisa fiksētos telemetrijas datus, piemēram, par konkrētā automobiļa braukšanas ātrumu īsi pirms avārijas.

Soctīklos aculiecinieki publicējuši vairākas fotogrāfijas un videosižetus no negadījuma vietas, norādot, ka "Bolt Drive" spēkratu vadījis kāds jauns vīrietis, kurš būtiski pārsniedzis atļauto braukšanas ātrumu un apdzinis visus pa pretējo joslu. Gan liktenīgajā, gan iepriekšējā krustojumā koplietošanas servisa "Peugeot" automobilis esot pārbraucis pār luksofora aizliedzošo signālu – ja pirmajā krustojumā tas izdevies, tad nākamajā tas beidzies letāli.

Ņemot vērā, ka "Bolt Drive" servisā pieejamie automobiļi visi ir jauni un ar augstu pasīvo drošības līmeni, šāda veida avārijā, kurā nav acīmredzami bojāta pasažieru kabīne, autovadītājs var iet bojā, ja tobrīd nav lietojis drošības jostu.

Par notikušo uzsākts kriminālprocess un policija turpina skaidrot notikušā apstākļus.

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!