Фото: Vida Press
Lielbritānijas karalis Čārlzs III un viņa kundze Kamilla Francijas vizītes ietvaros piedalījušies Francijas Valsts banketā Versaļas pilī. Viesiem ierodoties pa sarkano paklāju, viņus sagaidīja Francijas pirmais pāris Emanuels un Brižita Makroni. Britu mediji vērš uzmanību karalienes Kamillas tērpa izvēlei, bet jo sevišķi rotām.

Karaliene Kamilla uz svinīgo vakaru Versaļas pilī ieradās zīmola "Dior" kleitā, tādējādi godinot Francijas nozīmi augstās modes pasaulē. Kristiana Diora modes nama darinātos tērpos mirdzēja arī Makronu pāris.

Franču minimālisma šiku Kamilla papildināja ar sevišķi vērtīgām rotām, karalienes Elizabetes II vismīļāko safīra komplektu – kaklarotu un rokassprādzi no safīriem, ko savulaik Elizabetei uzdāvināja viņas tēvs karalis Džordžs VI. Vērtīgā kaklarota laika gaitā gan piedzīvojusi izmaiņas – tās garumu sev pielāgoja Elizabete, bet tagad arī Kamilla. Viņas vīramāte savulaik rotu saīsināja, taču Kamilla to pagarinājusi, pievienojot kulonu.

Rotaslietu eksperte Lorīna Kīna tabloīdam "People" stāsta, ka Kamilla pēc kronēšanas no visiem britu karaļnama dārgumiem rūpīgi atlasījusi rotaslietas sev. Vairākas no viņas iecienītajām rotām bija arī karalienes Elizabetes mīļākās, tām ir sentimentāla vērtība.

Viesojoties Parīzē, no Elizabetes mantotās rotas Kamilla papildināja arī ar savām rokassprādzēm, savukārt apavu ziņā palikusi uzticīga zīmolam "Carmen". Konkrētais kurpju modelis, lai arī ar paaugstinātiem papēžiem, veidots ar īpašu amortizāciju un atbalsta punktiem platām pēdām. Šos apavus iecienījušas dāmas, kuras nomoka sāpošas locītavas. Kamillas garderobē ir 12 šādu kurpju pāru.

Britu karaļpāris Francijā uzturas triju dienu vizītē. Svinīgajā banketā Versaļas pilī klāt bija daudzi Francijas un Lielbritānijas augstākās sabiedrības pārstāvji, tostarp, piemēram, mūziķis Miks Džegers.

Любуйтесь латвийской природой и следите за культурными событиями в нашем Instagram YouTube !