Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Saseksas hercogiene, prinča Harija dzīvesbiedre Megana Mārkla 4. augustā svinēja dzimšanas dienu – viņai apritēja 42 gadi. Līdz šim britu karaliskās ģimenes locekļi vismaz sociālajos tīklus Meganu apsveica, taču šogad klusējuši visi, raksta medijs "Independent".

Karaļa čārlza un prinča Viljama oficiālie vietnes "X" (agrāk "Twitter") konti ierasti apsveica amerikāņu aktrisi dzimšanas dienās, taču šis gads iezīmējis pārmaiņas – viņu nesveica ne karalis un viņa sieva Kamilla, ne Velsas princis Viljams ar kundzi hercogieni Katrīnu.

Vēl pirms gada Meganas 41. dzimšanas dienā profils @KensigtonRoyal sumināja Saseksas hercogieni ar vārdiem "Daudz laimes dzimšanas dienā!", taču šogad šis konts klusējis. Arī Čālrza un Kamillas profilā tika ievietota Meganas fotogrāfija un teikti formāli apsveikuma vārdi.

Zīmīgi, ka karaļnams šogad nav sveicis arī Harija un Meganas meitu princesi Lilibetu otrajā dzimšanas dienā. Tāpat arī dēls Ārčijs netika pagodināts ar atsevišķu ierakstu dzimšanas dienā, kas iekrita tieši karaļa Čārlza III kronēšanas dienā.

Kā atzīmē "Independent", šādas nianses daudz ko nozīmē – lai gan saspīlētas attiecības starp karaļnamu un Saseksas hercogiem valda jau vairākus gadus, visi tomēr ievēroja pieklājību un dzimšanas dienas atzīmēja. Šis ir pirmais gads, kad norobežošanās skārusi arī apsveikšanas aspektu.

Bekingemas pils un Kensigtonas pils nav sniegusi komentārus saistībā ar šo pavērsienu karaliskās ģimenes saimē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!