Foto: AP/Scanpix/LETA

2022. gada 19. septembrī pēdējā gaitā tika izvadīta britu karaliene Elizabete II. Bērēs bija pulcējušies pasaules valstu līderi, tostarp ASV prezidents Džo Baidens un viņa kundze ieradās ar prezidenta aviolaineri "Air Force One". Kā kļuvis zināms tagad, atpakaļceļu tajā gribēja mērot arī princis Harijs ar sievu Meganu, taču viņiem uz karstām pēdām lidojums atteikts.

Kopš Saseksas hercogi atteicās no karaliskās ģimenes pienākumiem, viņu pastāvīgā mītnes zeme ir Amerika. Nomirstot vecmāmiņai, Harijs sagadīšanās pēc atradās savā dzimtenē, rosoties labdarības pasākumos. Kad viņš aizsteidzās uz Balmorālas pili Skotijā, tur jau ar privāto lidmašīnu bija nokļuvuši viņa radi, Harijs ieradās vēlāk. Vecmāmiņa jau bija aizvērusi acis.

Harijs un Megana piedalījās karalienes bērēs. Pāris arīdzan tika uzaicināts uz bēru mielastu jeb pieņemšanu pēc karalienes izvadīšanas Vestminsteras abatijā, bet vēlāk viņiem tomēr atteikts, jo mielastā drīkstējuši būt tikai karaļnamā "strādājoši" piederīgie, raksta "Daily Mail".

Tagad kļuvis zināms, ka Harijs un Megana vēlējušies nokļūt mājās ar "Air Force One" jeb ASV prezidenta lidmašīnu. Anonīms avots atklājis, ka princis uz karstām pēdām saņēmis "tūlītēju nē".

"Tas būtu izraisījis tādu traci! Tas būtu saspīlējis attiecības ar karaļnamu un jauno karali," izteicies cilvēks no Baltā nama. Nekādi oficiāli komentāri par 19. septembrī notikušo nav ne no Baltā nama, ne Saseksas hercogu pārstāvjiem.

"Daily Mail" atzīmē, ka Saseksas hercogi arī iepriekš mēģinājuši dažādos veidos panākt "čomiskākas" attiecības ar Baidenu ģimeni.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!