Foto: Publicitātes foto

Pašlaik notiekošajā Detroitas autoizstādē "Dodge" prezentējis "Dart" sedanu, kas markas piedāvājumā aizstās līdzšinējo "Caliber" hečbeku. Šis ir pirmais no vismaz astoņiem "Chrysler" grupas modeļiem, kas izgatavots uz "FIAT" koncerna platformas. Ražošanā "Dodge Dart" nonāks šāgada otrajā kvartālā.

"Dodge Dart" izgatavots uz pagarinātas un paplašinātas "Alfa Romeo Giulietta" platformas. Amerikāņu sedanam tiks piedāvāti trīs benzīna dzinēji – 160 ZS jaudīgais divlitru motors, 184 ZS jaudīgais 2,4-litru agregāts, kā arī no "FIAT" aizgūtais 1,4-litru turbopūtes dzinējs "MultiAir". Transmisijas – sešpakāpju mehāniskā vai automātiskā, kā arī divsajūgu sekvenciālā no "FIAT". Vēlāk piedāvājumu papildinās pasaulē pirmā sērijveida "ZF" deviņpakāpju automātiskā pārnesumkārba.

Kā norāda "Dodge", īpaša uzmanība "Dart" izstrādē tika veltīta aerodinamikai. Piemēram, priekšējā bufera gaisa tvērējos iebūvēti speciālas sviras, kuras, braucot lielā ātrumā (kad nav nepieciešama dzinēja aktīva dzesēšana), elektroniski tiek aizvērtas, kas uzlabo spēkrata aerodinamiku. Sviras atvērsies automātiski atkarībā no braukšanas ātruma un motora temperatūras.

"Dodge Dart" sedanam būs pieejami 12 virsbūves krāsas toņi un 14 interjera apdares krāsu varianti, kā arī septiņu dizaina veidu riteņu diski. Salonā varēs uzstādīt multimediju sistēmu ar 8,4 collu skārienjutīgu ekrānu. Savukārt mērinstrumentu panelis būs septiņu collu ekrāns.

Jau standarta aprīkojumā "Dodge" jaunais modelis iegūs 10 drošības spilvenus, bet par papildus samaksu – aizmugurējā skata videokameru, 500W audio sistēmu, divjoslu klimata kontroli, kā arī dažādas drošības sistēmas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!