Foto: AFP/Scanpix
Kontinentālās hokeja līgas (KHL) jaunpienācēja Doņeckas "Donbass", kuru vada Latvijā labi zināmais slovāku speciālists Jūliuss Šuplers, oficiāli parakstījusi līgumu ar Latvijas aizsargu Oskaru Bārtuli, vēsta kluba oficiālā mājaslapa internetā.

Bārtulis jaunajā komandā spēlēs ar 7. numuru, bet par līguma termiņu klubs neziņo.

Kā ziņots, Bārtulis kopš 2007.gada spēlēja Nacionālās hokeja līgas (NHL) komandas Filadelfijas "Flyers" sistēmā, bet šovasar "Flyers" izpirka viņa līgumu.

Aizvadītajā sezonā Bārtulis, cīnoties ar vairākām traumām, piedalījās 36 Amerikas Hokeja līgas (AHL) spēlēs "Flyers" fārmkluba Adirondakas "Phantoms" sastāvā, kurās tika pie vieniem vārtiem un desmit rezultatīvām piespēlēm.

NHL aizsargs līdz šim aizvadījis 66 spēles, gūstot vienus vārtus un veicot astoņas rezultatīvas piespēles.

Kā Bārtulis stāstīja ceturtdien, ar "Flyers" vadību pēc līguma izpirkšanas viņš nav runājis. "Ja tā notiek, tad notiek. Laikam jau viņi ar mani vairs nerēķinājās."

Tāpat Bārtulis savas karjeras laikā spēlējis Kvebekas Junioru hokeja līgas (QMJHL) komandās Monktonas "Wildcats" un Keipbretonas "Screaming Eagles".

"Donbass" komanda šajā sezonā debitēs KHL čempionātā un spēlēs vienā divīzijā ar Rīgas "Dinamo", čempionvienību Maskavas "Dinamo", Sanktpēterburgas SKA, Čehovas "Vitjaz", Bratislavas "Slovan" no Slovākijas un Čehijas vienību Prāgas "Lev".

Ukrainas kluba vārtsargu treneris ir Latvijas speciālists Sergejs Naumovs.

Jaunā KHL sezona sāksies 4.septembrī, bet "Donbass" pirmo maču aizvadīs divas dienas vēlāk, kad izbraukumā sacentīsies ar citu līgas jaunpienācēju "Slovan".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!