Foto: Publicitātes foto

Kompānija "Volvo" publicējusi pirmo oficiālo informāciju un attēlus ar "V40" modeļa paaugstinātās pārgājības versiju "Cross Country". Plašākai sabiedrībai automobilis tiks parādīts Parīzes autoizstādē.

Salīdzinot ar standarta "Volvo V40" hečbeku, "Cross Country" modifikācijas klīrenss palielināts par četriem centimetriem. Vēl šai versijai ir citāds priekšējais un aizmugurējais buferis ar apakšdaļas aizsardzību, jaunas sliekšņu uzlikas, jumta reliņi un oriģināla dizaina riteņu diski.

"Volvo V40 Cross Country" būs pieejams kā ar priekšējo, tā arī visu riteņu piedziņu. Jaudīgākajā versijā tas tiks aprīkots ar 2,5-litru pieccilindru benzīna dzinēju, kas attīsta 254 ZS un 400 Nm (plus īslaicīgi papildus 40 Nm "Overboost" režīmā). Motors sajūgts ar sešpakāpju sekvenciālo pārnesumkārbu "Powershift". Šādā modifikācijā spēkrats līdz 100 km/h paātrināsies 6,1 sekundē.

Vēl šim modelim būs pieejami arī citi benzīna un dīzeļa dzinēji, sākot ar 1,6 un beidzot ar divu litru tilpumu. Visi dzinēji jau standartā būs ar "Start&Stop" sistēmu, kā arī bremžu enerģijas rekuperācijas sistēmu.

Ražošanā "Volvo V40 Cross Country" nonāks šāgada novembrī. "Volvo" plāno gadā pārdot ap 17 tūkstoš "Cross Country" modifikāciju, no kurām 50% realizēs Eiropā, 30% – Ķīnā; bet pārējos – citās pasaules valstīs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!