Foto: F64

Kontinentālās hokeja līgas (KHL) klubs Rīgas ”Dinamo” pirmdien no darba atlaida komandas galveno treneri Peku Rautakallio.

Viņa vietā galvenā trenera pienākumus pildīs Artis Ābols.

Rautakallio ir pirmais treneris, ko "Dinamo" vadība atlaiž kopš KHL dibināšanas.

Rautakallio par ”Dinamo” galveno treneri apstiprināja 2011.gada 27.aprīlī. Viņš šajā amatā nomainīja Jūliusu Šupleru, kurš vadīja Rīgas komandu KHL pirmajās trijās sezonās. Rautakallio vadībā komanda pagājušajā sezonā KHL regulāro čempionātu noslēdza septītajā vietā, bet Gagarina kausa izcīņā pirmajā kārtā piekāpās Ņižņijnovgorodas ”Torpedo”.

Rautakallio vadībā nepilnas pusotras sezonas laikā ”Dinamo” nospēlēja 78 spēles regulārajā čempionātā, izcīnot 26 uzvaras pamatlaikā, vēl deviņas uzvaras gūstot pagarinājumā vai ”bullīšos”. Gagarina kausa izcīņā Rautakallio vadībā Rīgas ”Dinamo” sērijā līdz četrām uzvarām ar 4-3 piekāpās ”Torpedo”.

Runas par Rautakallio iespējamo atlaišanu parādījās jau neilgi pēc komandas neveiksmīgā sezonas sākuma, tomēr, līdzīgi kā citos tādos gadījumos iepriekšējās sezonās, ”Dinamo” paziņoja, ka uzticas trenerim un neplānojot viņu atlaist. Vienības sniegums turpinājumā gan nav uzlabojies, un pirmdien ”Dinamo Rīga” valdes un padomes apvienotajā sēdē nolemts lauzt līgumu ar somu speciālistu.

Rautakallio kļuvis par piekto atlaisto treneri KHL šajā sezonā.

Pirms novembra pārtraukuma, kas saistīts ar nacionālo izlašu spēlēm, KHL Rietumu konferences kopvērtējumā Rīgas ”Dinamo” ar 24 spēlēs izcīnītiem 23 punktiem ieņem priekšpēdējo vietu, par septiņiem punktiem atpaliekot no astotās vietas, kas dod tiesības piedalīties Gagarina kausa izcīņā.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!