Latvijas Automobiļu federācijas (LAF) folkreisa Ziemas kausa otrajā posmā Valmierā, Brenguļu autotrasē pirmo uzvaru guva Rihards Dainis, bet LAF Krosa komisijas autokrosa kausā pirmais bija Jānis Kozlovskis. Folkreisa labākais juniors – Renārs Ēķis, kurš A finālā guva otro vietu, bet labākā komanda otro posmu pēc kārtas ir "Autocross.lv Folkreisa" komanda.

Šīs bija 50.folkreisa sacensības šīs disciplīnas pastāvēšanas vēsturē.

Folkreisa A fināla startā vadībā izrāvās Rihards Dainis. Tiesa, starts izvērtās visai strīdīgs, jo Riharda manevrs bija pirms luksofora zaļās gaismas iedegšanās, tātad pāragrs. Tiesneši kļūdu atzina, jo, kā izrādījās, elektrisks defekts izveidoja nelielu pauzi starp starta pogas nospiešanu un signāla iedegšanos. Acīm redzot Rihards Dainis sekoja līdzi pogas spiešanai, kas izraisīja pāragru startu, savukārt starta devējs, stāvot ar muguru pret gaismām, pat nenojauta par defektu, līdz ar to situācija kļuva skaidra tikai vēlāk, kad fināls bija uzņēmis pilnus apgriezienus. Tiesneši atzīst kļūdu un atvainojas par tehnisko kļūmi.

Dainis kontrolēja finālu līdz pat finišam, lai arī ļoti tuvu viņam sekoja pārējie līderi – Renārs Ēķis, Ermīns Vācietis un Ritvars Kārkliņš. Līdz finišam pozīciju sadalījums nemainījās.

Avāriju pirmajā aplī piedzīvoja pērnā gada Ziemas kausa ieguvējs un šā gada pirmā posma otrās vietas ieguvējs Mārtiņš Starks, kurš pēc atsitiena pret betonu saņēma vēl vienu triecienu pa mašīnas aizmuguri, kas iedzina auto betonā vēlreiz.

Dienas iespaidīgāko avāriju piedzīvoja debitants Matīss Šatrovskis, kurš pēdējā kvalifikācijā apmeta kūleni. Mašīnas defekti bija pārāk nopietni, lai Šatrovskis startētu B finālā, bet pārinieks Viesturs Saukāns palika bez A fināla no piektās starta vietas, kas bija viņa līdz šim labākā sacīkste.

Labākais juniors sacensībās bija Renārs Ēķis, Junioru kausā aiz sevis atstājot Ivo Gabrānu un abus "Autocross.lv Juniors" komandas braucējus Reini un Robertu Pelēņus. Komandu ieskaitē Ēķa un Saukāna rezultāti atnesa vienībai otro uzvaru pēc kārtas.

Autokrosa klasē līdz startam tika pieci dalībnieki. Pārliecinošu uzvaru sasniedza Jānis Kozlovskis, kuram šis bija pirmais panākums pēc visai garas neveiksmju sērijas. Otro vietu sasniedza Toms Ziedāns, kurš bija vienīgais, līdz ar to labākais arī Krosa komisijas kausa Junioru ieskaitē. Trešajā vietā – pirmā posma uzvarētājs Andis Kļava. A fināls bija pozīcijas sadalīja visai uzskatāmi, bez nopietnām tuvcīņām. Ceturto vietu guva Jānis Dreimanis, bet piektais – Jānis Vanags, kurš A finālā palika nosprūdis Džokera apļa valnī.

Nākamais Folkreisa Ziemas kausa un Krosa komisijas autokrosa kausa posms – pēc divām nedēļām Vecpils autotrasē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!