Foto: Publicitātes foto

Šīs nedēļas nogalē Šanhajas autoizstādē "Mercedes-Benz" prezentēs konceptuālu apvidus automobili "GLA", kas demonstrēs tamlīdzīgu gaidāmo sērijveida modeli. Būtiskākā šī prototipa īpatnība ir lāzera projekcijas priekšējie lukturi, kas ne tikai apgaismos ceļu, bet arī spēs projicēt attēlu vai video praktiski uz jebkuras virsmas.

Lāzera projekcijas lukturus var regulēt multimediju sistēmas "Comand" saskarnē. Bildes vai video var iegūt no sistēmai pieslēgtā viedtālruņa, interneta vai iebūvētā cietā diska.

"Mercedes-Benz" uzsver, ka šādi lukturi nav tikai konceptuāls izstrādājums. Tuvākajā nākotnē tos varētu uzstādīt sērijveida modeļiem, piemēram, kā evolucionāra versija pašreizējiem projekcijas ekrāniem. Tādējādi, piemēram, navigācijas norādes varētu tikt projicētas tieši uz ceļa seguma, nevis priekšējā vējstikla.

Tāpat "GLA" apvidus automobiļa koncepts ir aprīkot ar divām HD izšķirtspējas video kamerām, kas uzstādītas uz jumta. Tās ļauj iegūt 3D attēlus un video, kas pēc tam ir noskatāmi "Comand" sistēmas ekrānā vai ar lāzera projekcijas lukturiem parādāmas uz jebkuras virsmas. "Mercedes-Benz" uzsver, ka šīs video kameras ir ļoti kompaktas un tās var arī noņemt un pielikt, piemēram, velosipēdista ķiverei.

"Mercedes-Benz GLA" prototips aprīkots ar 211 zirgspēku jaudīgu divlitru turbopūtes četrcilindru dzinēju un septiņpakāpju sekvenciālo pārnesumkābu. Tāpat konceptam ir jaunas paaudzes "4Matic" pilnpiedziņas sistēma.

Gaidāms, ka "Mercedes-Benz GLA" sērijveida modeli prezentēs šoruden Frankfurtes autoizstādē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!