Foto: Publicitātes foto

"Mercedes-Benz" plāno atkal izmantot "Maybach" marku, kas tika likvidēta 2012. gadā, šoreiz tā tiks izmantota jaunās S-klases visgreznākajai versijai. Automobilis ar šādu nosaukumu nomainīs līdzšinējo S-klases "Pullman" versiju un tirdzniecībā nonāks vēl līdz šāgada beigām, vēsta aģentūra "Automotive News".

Tādējādi "Maybach" kļūs par "Mercedes-Benz" apakšzīmolu, ar kuru tiks piedāvātas S-klases limuzīna greznākās versijas un kuras atšķirsies no standarta "Mercedes-Benz" ar dažādiem stilistiskiem elementiem un eksterjera noformējumu.

"Maybach" modifikācija tiks pozicionēta augstāk par nule prezentēto jauno "Mercedes-Benz S600" un konkurēs ar "Bentley Mulsanne" un "Rolls-Royce Phantom".

Atgādinām, ka "Maybach" limuzīnu ražošana tika pārtraukta 2012. gada augustā. Šāds lēmums saistīts ar ļoti zemo pieprasījumu pēc šīs markas limuzīniem – aizvadīto septiņu gadu laikā kompānija pārdevusi tikai trīs tūkstošus automobiļu, tādējādi "Daimler" koncernam uz katru šo limuzīnu zaudējot 300 tūkstošus eiro.

"Maybach" ražoja limuzīnus no 1919. līdz 1940. gadam. Savukārt 1960. gadā šo marku iegādājās koncerns "Daimler", bet pirmais tās atdzimšanas modelis tika izgatavots 2002. gadā.

Fotogalerija ar līdz šim pēdējo "Maybach" limuzīnu "62 S":

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!