Foto: Publicitātes attēli

Indijas kompānija "Mahindra & Mahindra" ir viens no pretendentiem uz zviedru autoražotāja "SAAB" akciju iegādi. Pavisam uz "SAAB" akciju iegādi pretendējot divi uzņēmumi no Āzijas. Otras kompānijas nosaukums atklāts netiek, vēsta izdevums "Just Auto".

Pašlaik "SAAB" pieder Zviedrijas kapitālsabiedrībai "National Electric Vehicle Sweden" (NEVS). Šis jaunizveidotais uzņēmums zviedru auto marku no amerikāņu koncerna "General Motors" iegādājās 2012. gada vasarā.

Jauni akcionāri "SAAB" markai tiek meklēti saistībā ar to, ka pašreizējais markas īpašnieks nav spējīgs pilnībā segt zviedru autoražotāja parādus komplektējošo detaļu piegādātājiem.

"Mēs maksājam atsevišķiem piegādātājiem, bet mēs jau atklāti pateicām, ka neesam spējīgi maksāt visiem. Mums nav pietiekamu līdzekļu, lai ar visiem norēķinātos jau šodien. Mums nepieciešams papildu finansējums," medijiem paziņojusi NEVS vadība.

Neskaitot parādus piegādātājiem, "SAAB" īpašniekam ir problēmas arī ar algas izmaksu darbiniekiem. NEVS solījis norēķināties ar strādniekiem līdz 25. jūnijam. Tomēr pagaidām nav zināms, kā atalgojuma izmaksa tiks organizēta turpmāk. Turklāt arodbiedrība nav pārliecināta, ka apsolītā nauda tiks izmaksāta noteiktajā termiņā.

Jau rakstījām, ka "SAAB" maijā atkal apturējis ražošanu, kas pērnā gada nogalē tika atjaunota gandrīz pēc trīs gadu dīkstāves lielo parādu dēļ.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!