Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)
Pēc Liepājas pusmaratona reanimācijā nogādātais sportists nav sacensību uzvarētājs Jānis Višķers, kā sākotnēji tika ziņots, vēsta "liepajniekiem.lv".

Pēc Liepājas pusmaratona sestdien, 5.jūlijā, Liepājas reģionālajā slimnīcā (LRS) reanimācijā tika ievietots aptuveni 30 gadus vecs vīrietis. Sākotnēji domāts, ka tas ir pusmaratona uzvarētājs Višķers, tomēr LRS sabiedrisko attiecību speciāliste Indra Grase to noliegusi. "Tā ir pavisam cita persona."

Pēc Grases teiktā, slimnīcā nogādātā vīrieša, kura personība netiek atklāta, veselības stāvoklis uzlabojis un viņš no Reanimācijas nodaļas pārvests uz Terapijas nodaļu, kur turpina ārstēšanos. Mediķi vīrieša veselības stāvokli vērtē kā stabilu.

Liepājas pusmaratonā karstuma dēļ vairākiem dalībniekiem nācās lūgt mediķu palīdzību. Viens no skrējējiem saļima uzreiz pēc finiša, un vairāk nekā pusstundas garumā gan sportista tuvinieki, gan mediķi centās uzlabot skrējēja veselības stāvokli. Galu galā sportistam tika pieslēgta sistēma, bet viņš pats nogādāts slimnīcā.

Savukārt Liepājas pusmaratona rīkotāji portālu "Delfi" informēja, ka Višķers ārstēšanos turpina Rīgā, Latvijas Olimpiskās vienības sporta ārstu uzraudzībā. Puiša dzīvībai briesmas nedraud, un viņš strauji atveseļojas.

"No ārstēšanās Liepājā es atteicos labprātīgi un devos uz Rīgu. Lai gan vēl esmu pie sistēmas, mans veselības stāvoklis ir uzlabojies, jūtos daudz labāk," telefonsarunā pastāstīja 25 gadus vecais sportists ar 10 gadu skriešanas pieredzi.

Pašlaik ārsti turpina izmeklējumus, lai noskaidrotu pacienta iekšējo orgānu stāvokli.

21 kilometra skrējienam Višķers esot bijis atbilstoši sagatavojies gan fiziskā, gan ekipējuma ziņā, kā arī uzņēmis šķidrumu trasē visos pieejamajos dzirdināšanas punktos.

Tomēr pie vainas, visticamāk, bija ļoti karstais un sutīgais laiks, kura dēļ organismā lielās fiziskās slodzes dēļ notika strauja atūdeņošanās jeb dehidratācija.

"Skrējiena laikā nebija viegli, taču nekādas īpašas problēmas man nebija. Slikti palika tieši finišā, kad organisms bija atslābis," atklāja sportists.

Viņš pauda cerību, ka ar ārstu palīdzību jau drīzumā atkal būs vesels. Vaicāts, vai notikušais viņu varētu nākotnē atturēt no dalības dažādos sportiskos pasākumos, jaunais vīrietis atbildēja noliedzoši.

Telefonsarunā viņš uzsvēra, ka vēlas pateikt sevišķu paldies cilvēkiem, kas uzreiz pēc notikušā centās sniegt palīdzību un bija blakus. "Sirsnīga pateicība manam draugam Emīlam Brokam un manai mīļotajai sievietei Santai Matulei. Viņa ir kopā ar mani arī pašlaik, un Santas rūpes pavisam noteikti ļaus man ātrāk tikt uz kājām," pauda sportists.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!