Sestdien, 25.oktobrī, Ogrē notiks fotogrāfijas seminārs "Egona Spura ceļš", kas jau sesto gadu pulcē foto profesionāļus un interesentus no visas Latvijas, kā arī no tuvējām kaimiņvalstīm.

Šogad semināra tēma ir "Personiskais dokumentālajā fotogrāfijā", kas aicina domāt par fotogrāfijas autora personības īpašo lomu autordarbu tapšanā.

Tā pirmajā daļā uzstāsies Baltijas fotogrāfi- Birgit Puve (Igaunija), Andrejs Grants (Latvija) un Vitautas Stanionis (Lietuva). Otrajā daļā- foto maratonā- ar 15 minūšu foto sēriju prezentācijām uzstāsies astoņi autori no Latvijas un Krievijas: Maksims Gončarovs (Pleskava), Reinis Fjodorovs (Rīga), Ieva Benefelde (Kuldīga), Rolands Parts (Rīga), Andrejs Kokšarovs (Pleskava), Velga Kūkuma (Rīga), Viktors Ozoliņš (Rīga), Justīne Buliņa (Rīga). Skatītājiem ir iespēja piedalīties diskusijā, uzdot jautājumus semināra dalībniekiem, kā arī ar savu balsojumu noteikt trīs veiksmīgākās kolekcijas, kas saņems naudas balvas.

Seminārs savā pastāvēšanas laikā devis iespēju iepazīst gan ar pieredzes bagātus foto meistarus, gan jaunākās paaudzes fotogrāfus no Latvijas un kaimiņvalstīm. Ogrē ir uzstājušies Andrejs Grants, Inta Ruka, Gunārs Binde, Aivis Šmulders, Leonīds Tugaļevs, Uldis Balga, Valdis Brauns, Aivars Liepiņš, Gvido Kajons, Uldis Briedis, Valts Kleins, Aleksandrs Gronskis, Romualds Požerskis (Lietuva), Arnis Balčus, Ieva Epnere un daudzi citi.

Egons Spuris (1931-1990) ir fotogrāfs un pedagogs, ilgstošs Ogres foto kluba vadītājs. Viņa darbu sērija "Rīgas 19. gadsimta un 20. gadsimta sākuma proletāriešu rajonos" ir vienīgais fotomākslas sasniegums, kas iekļauts Latvijas Kultūras kanonā.

Seminārs notiek pasākuma "Foto dienas. Ogre 2014" ietvaros, ko rīko Ogres foto klubs ar Ogres novada domes atbalstu. Trešo gadu oktobrī pilsētā notiek meistarklases, foto izstādes, kā arī tikšanās ar autoriem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!