Foto: Reuters/Scanpix

Pārdošanā nonākot visiem "Caterham" komandas īpašumiem, ieskaitot pagājušās sezonas sacīkšu mašīnu, zudušas pēdējās cerības uz šīs vienības atgriešanos Pirmās formulas (F-1) pasaules čempionātā.

Iepriekšējā sezonā komandu, kas vēlāk tika pakļauta bankrota procedūrai, piemeklēja lielas finansiālas problēmas, kas lika "Caterham" izlaist divus sacensību posmus, taču, lielā mērā pateicoties ziedojumiem, tā piedalījās sezonas pēdējās sacensībās.

Ceturtdien komandas administratoru pārstāvji paziņoja, ka sasauc tiešsaistes izsoles, pārdodot visu tās īpašumā esošo sacīkšu tehniku, aprīkojumu un citas lietas. Tas līdz ar to pieliks punktu komandas pastāvēšanai.

Zināms, ka decembrī komandas administratori risināja sarunas ar trim potenciālajiem tās pircējiem, bet F-1 vadība gadījumā, ja tiktu atrasts tās pircējs, ļautu komandai gaidāmajā sezonā sacensībās startēt ar savu pagājušās sezonas formulas modeli.

Jau ziņots, ka līdzīgās finansiālajās nedienās nonākusī "Marussia" komanda grasās atgriezties F-1 čempionāta sacensībās. "Marussia" vienībai ir izdevies atrast investoru, kas turklāt esot gatavs sniegt palīdzību ilgtermiņā. Tiesa, konfidencialitātes nolūkos komandas sponsora vārds pašlaik netiek atklāts.

Finansiālo problēmu dēļ "Marussia" izlaida pagājušās sezonas pēdējos trīs posmus. Gaidāmajā sezonā tā plāno sacensībās piedalīties ar pagājušā gada formulas modeli.

Pagaidām nākamās sezonas F-1 čempionātam, kas sāksies ar sacensībām Austrālijā 15.martā, reģistrējušās deviņas komandas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!