Motociklistiem un citu divu riteņu braucamrīku vadītājiem un pasažieriem saskaņā ar noteikumiem obligāti jāvelk galvā ķivere. Tomēr tās ir dažādas izcelsmes un attiecīgi cenu kategorijas. Ņemot vērā, ka ķiveres uzdevums ir aizsargāt cilvēka galvu, būtu eksistenciāli svarīgi izvēlēties piemērotāko un šajā jomā naudu necensties ietaupīt.

Kāda ir starpība starp oriģinālu (kvalitatīvu) motociklista ķiveri un ķīniešu pakaļdarinājumu? To vēlējās noskaidrot kāda autoservisa darbinieki, kuri šo pārbaudījumu veica, dauzot ar metāla cauruli. Jā, pārbaudījums nav akadēmisks, tomēr vizuāli pārliecinošs. Galu galā, nevienu neinteresē, cik kilogramu inženieru laboratorijā iztur "iPhone" –, ja tas viedtālrunis lokās lietotāja kabatā, tad fakts paliek fakts: tā konstrukcija diez ko labi pārdomāta nav.

Motociklistu ķiveru izturības eksperimentam, dauzot tās ar metāla cauruli, servisa darbinieki izvēlējās "Yamaha" oriģinālo. Tā izturēja 17 belzienus līdz saplīsa. Savukārt ķīniešu izstrādājums ar daudzsološo nosaukumu "Safebet Racing" deformējās jau pēc pirmā sitiena ar to pašu metāla stieni. Savukārt ar otro sitienu ķīniešu ķivere sašķīda gabalos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!