Foto: Hyundai WRC

Šāgada pasaules rallija čempionātā (WRC) būs par vienu posmu mazāk - pēc organizatoru lūguma ir atcelts seriāla Ķīnas etaps, paziņojusi Starptautiskā Automobiļu federācija (FIA).

Jūlijā Ķīnas provinci, kurā bija paredzēts aizvadīt WRC posmu, piemeklēja spēcīga vētra, radot ievērojamus postījumus ceļiem, ko bija ieplānots izmantot rallijā, un līdz sacensību sākumam organizatori tos nespēs savest kārtībā, ziņo izdevums "Autosport".

"FIA un "WRC Promoter" ir saņēmuši prasību atcelt nākammēnes paredzēto Ķīnas ralliju, kas būtu WRC čempionāta 10. posms. Ķīnas Automobiļu federācija (CAMF) un posma rīkotāji "Le Sports" atsaucas uz nopietnajiem postījumiem, ko trases ceļiem nodarījušas spēcīgās lietusgāzes un plūdi, kas jūlijā pārņēma Huairu reģionu netālu no Pekinas, kur būtu jānotiek sacensībām, (…) un reģiona ceļu pārvalde apstiprinājusi, ka remonti netiks pabeigti līdz rallija sākumam." teikts FIA izplatītajā paziņojumā.

Līdz ar to RC kalendārā paliks par vienu posmu mazāk - čempionāta rīkotāji atcelto Ķīnas ralliju ar citām sacensībām neaizstās.

Pēdējoreiz WRC posms tika atcelts tieši Ķīnā 2000. gadā. Toreiz tas notika finansiālu apsvērumu dēļ un kopš tā laika Ķīnas posms WRC kalendārā netika iekļauts. Šogad Ķīnas WRC rallijam bija jānotiek pēc 16 gadu pārtraukuma.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!