Foto: Publicitātes foto

Par godu jaunā "Toyota C-HR" ienākšanai Eiropas autotirgū autocentrs "Amserv Motors" sadarbībā ar "Swedbank" un "Toyota Baltic" pirmdien, 14. novembrī, rīkoja īpašu prezentācijas pasākumu Latvijas Dzelzceļa vēstures muzejā. Līdztekus jaunā auto prezentācijai, kuru sportiskā noskaņā vadīja pazīstamais hokeja komentētājs Armands Simsons, pasākuma viesiem bija iespēja klausīties pazīstamās grupas "DaGamba" koncertu.

Iepazīšanās pasākumi ar jauno "Toyota C-HR" jeb "Coupé High Rider" šobrīd tiek rīkoti visās Eiropas valstīs un pilsētās, kur atrodas "Toyota" oficiālās pārstāvniecības. Prezentācijas tiek veidotas pēc oriģināliem vietējo "Toyota" pārstāvju izdomātiem scenārijiem, bet ar kopīgu ideju – nelielai potenciālo klientu grupai un medijiem atklāt šo jauno modeli, kas tāpat kā agrāk "Toyota RAV4" varbūt pat izveidos jaunu auto klasi, kādā ar mākslu vai kultūru saistītā pasākumā.

Arī pasākuma norises vieta – Latvijas Dzelzceļa vēstures muzejs – bija īpaši izraudzīta. Kā zināms, jaunais "C-HR" tiks darbināts arī ar hibrīddzinēju, un "Toyota" paredz, ka jau drīzumā lielākā daļa jauno kompakto SUV kupeju būs ar hibrīddzinēju. Savukārt pats senākais hibrīds bijusi dīzeļelektrolokomotīve, kur lielais un skaļi rūcošais dīzelis darbināja ģeneratoru, kas ar enerģiju apgādāja elektromotorus, kas izvietoti pie lokomotīves riteņiem.

Latvijas autotirgū jaunais "Toyota C-HR", tāpat kā jebkur citviet Eiropā, nonāks 5. decembrī. Automobiļa cena Latvijā ir no 18 390 eiro.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!