Foto: AP/Scanpix

Vācu autoražotāji "Mercedes" ir paziņojuši, ka aiziet no prestižā salonmašīnu čempionāta DTM un pievienosies "Formula E" čempionātam.

"Mercedes" DTM startē kopš 1988. gada, kad seriāls vēl bija Vācijas salonmašīnu čempionāts, un palika tajā arī pēc 2000. gada, kad DTM tika pārveidots par šodienas seriālu. Pēc viņu aiziešanas DTM paliks tikai divi autoražotāji – "BMW" un "Audi".

"DTM aizvadītie gadi allaž tiks augstu novērtēti kā svarīga nodaļa "Mercedes" motoru sporta vēsturē," izteicies "Mercedes motorsport" vadītājs Toto Volfs. "Es gribu pateikties ikvienam mūsu komandā par fantastisko darbu, kas padarīja "Mercedes-Benz" par visveiksmīgāko DTM komandu."

"Lai arī aiziešana ir smaga mums visiem, nākamsezon darīsim visu iespējamo, lai izcīnītu pēc iespējas vairāk DTM uzvaru, pirms atvadāmies," viņš piebilst. "Mums tas ir jādara faniem un sev."

Pirmo DTM titulu "Mercedes" izcīnīja 1992. gadā, kad par seriāla čempionu kļuva Klauss Ludvigs. Šosezon ar "Mercedes" startē seši braucēji.

Sākotnēji bija paredzēts, ka "Formula E" vācu autoražotāji pievienosies 2018./2019. gada sezonā, taču "Mercedes" nolēmuši šajā čempionātā debitēt gadu vēlāk, lai "iegūtu laiku pilnībā izprast "Formula E"" un "kārtīgi sagatavotos", izteicies Volfs, norādot, ka "Mercedes" turpinās startēt F-1 čempionātā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!