Starptautiskā Automobiļu federācija (FIA) ir publiskojusi fotoattēlus un video ar otrās paaudzes "Formula E" bolīdu, kas aizvietos esošo elektrisko formulu.

Jaunie bolīdi, kas paredzēti "Formula E" čempionāta piektajai sezonai, fizisko prezentāciju piedzīvos Ženēvas autosalonā marta sākumā, kad arī tiks atklāti tā parametri.

"Šodien mēs pirmo reizi parādām FIA "Formula E" čempionāta nākamās paaudzes mašīnu, un es esmu pārliecināts, ka visiem patiks tā futūristiskais dizains un pārsteigs tas, cik uzlabota tā ir," saka FIA prezidents Žans Tods. "Es esmu ļoti lepns par to, ka tieši FIA vadīja šo projektu. Nevaru vien sagaidīt, kad Ženēvas autosalonā 6. martā ieraudzīšu reālo mašīnu."

Tas ir pirmais vēsturē sporta automobilis, ko radījusi pati FIA, organizācija darbam pie šā koncepta uzaicinājusi pasaules vadošos dizainerus un inženierus. FIA homoloģēs konkrētās specifikācijas detaļas, bet mašīnas būvēs attiecīgie ražotāji, kas ievietos bolīdos savus jaudas agregātus.

Paredzams, ka jaunais bolīds būs jaudīgāks un izturīgāks par pirmās paaudzes formulu, un sportisti visu sacīkšu distanci varēs veikt bez braucamrīka maiņas distances vidū.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!