Foto: Tom Banks

Pasaules rallijkrosa čempionāta ("World RX") komanda "Team STARD" arī nākamsezon turpinās sadarbību ar latviešu pilotu Jāni Baumani, kurš būs komandas pirmais pilots, informē čempionāta rīkotāji.

"Team STARD" izdevies panākt vienošanos ar Latvijas pilotu, kurš komandu pārstāvēja arī iepriekšējā sezonā, kas Jānim Baumanim bija otrā "World RX" seriālā. Jaunajai sezonai komanda sadarbībā ar Japānas kompāniju "TEIN Inc." gatavo jaunu "Supercar" klases mašīnu.

2018. gadā komanda, ko vada bijušais WRC pilots Manfrēds Štols, pasaules rallijkrosa čempionātā piedalījās tikai ar vienu pilotu, un Jānis Baumanis sezonu pabeidza augstajā devītajā kopvērtējuma pozīcijā. Tikai trijos no 12 "World RX" posmiem latviešu pilots neiekļuva pusfinālā, bet Kanādas posmā bija starp sešiem labākajiem finālā un ieguva "Supercharge" balvu. Jāpiebilst, ka čempionātā šosezon dominēja rūpnīcas komandu braucēji, un 26 gadus vecais Baumanis bija ātrākais no privāto komandu braucējiem, startē bez autoražotāju atbalsta.

"Ļoti priecājos, ka varēsim turpināt sadarbību ar Jāni, kurš 2018. gadā padarīja lielisku darbu," saka komandas vadītājs. "Viņš viennozīmīgi ir izaudzis par pasaules līmeņa pilotu un viņa sniegums sagādāja mums visus 2018. gada sezonas nopelnus. Tas, ka pilots piekrīt turpināt sadarbību trešo gadu, parāda, ka strādājam labi."

"2019. gadā gribam spert soli uz tālāk, īpaši ņemot vērā, ka rūpnīcas atbalstu ir zaudējuši septiņi no astoņiem pilotiem, kas kopvērtējumā bija pirms mums," piebilst Štols. "Tas gan mums, gan "World RX" būs interesants gads, par to nav šaubu!"

"Man ir liels gods turpināt sadarbību ar "Team STARD, viņu fantastiskajiem inženieriem un mehāniķiem," saka Jānis Baumanis. "Iepriekšējos divus gadus mums bija ļoti smaga cīņa ar autoražotāju atbalstītajām komandām, un es saskatu labas izredzes 2019. gadā. Mana motivācija ir ļoti augsta un es atkal atdošu sevi visu sacensībās!"

Kā zināms, no pasaules rallijkrosa čempionāta pēc aizvadītās sezonas izstājās autoražotāji "Audi", "Volkswagen" un "Peugeot".

2016. gadā Jānis Baumanis izcīnīja Eiropas rallijkrosa čempiona titulu "Super1600" klasē un 2016. gadā debitēja pasaules čempionātā, sezonas kopvērtējumā ieņemot 9. vietu. 2017. gadā viņš pievienojās "Team STARD" un sezonu noslēdza 12. vietā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!