Foto: Foto: Reinis Auziņš
Sestdien, 8. jūnijā pie Dzintaru koncertzāles norisinājās jau 9. Jūrmalas velomaratons, kurš saulainos laikapstākļos pulcēja vairāk kā 2500 pasākuma apmeklētājus.

Dalībnieki devās Isostar Tautas 30 kilometru distancē, Ģimenes 15 kilometru distancē, bet pirmskolas vecuma dalībnieki – bērnu 0.5-1km distancēs.

Karstajos laika apstākļos garākajā Isostar Tautas 30km distancē finišējot pēc 40 minūtēm un 8 sekundēm, ar 1 sekundes atrāvienu šogad uzvarēja iepriekšējā gada 4. vietas ieguvējs Arvils Vikštrems (komanda ELKOR RRS), aiz sevis atstājot otrā vietas ieguvēju Juri Visocki (komanda Policistu velobiedrība) un Mārtiņu Pētersonu, kurš palika trešajā vietā.

Sieviešu konkurencē attiecīgi ātrākā bija Renāte Rodionova ar finiša laiku 41 minūte un 54 sekundes, aiz sevis atstājot Madaru Ābomu un Lāsmu Elzu Vaivodi.

Ģimenes distancē, kurai starts tika dots dienas karstākajā laikā, uzvarēja Agris Zelmenis, kas 15km distanci veica 26 minūtēs un 44 sekundēs. Tikai ar fotofiniša palīdzību tika noteikts otrās vietas ieguvējs Jānis Stucers un trešās vietas - Gatis Gruntiņš, kuri uzvarētājam zaudēja attiecīgi 0.7 un 1.1 sekundi.

Pasākumi organizatori bija parūpējušies, lai distances finišā ikviens dalībnieks saņemtu saldumus un godam nopelnīto Jūrmalas velomaratona svētku piemiņas medaļu no metāla, ar kuru varēja nofotografēties pie finiša zonas uzstādītā pasākuma bannera.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!