Foto: LETA

Jūrmalā notiekošajā Pasaules kausa izcīņas trīs zvaigžņu turnīrā pludmales volejbolā sestdien norit izslēgšanas spēles, kurās piedalījās četri Latvijas dueti. Labākie no latviešiem bija Aleksandrs Samoilovs/Jānis Šmēdiņš, kuri sasniedza pusfinālu.

No Latvijas duetiem sestdien pirmie kortā devās Toms Šmēdiņš/Haralds Regža, kuri izlikti ar 26. numuru. Viņi izslēgšanas spēļu pirmajā kārtā ar rezultātu 0-2 (18:21, 17:21) piekāpās ar 18. numuru izliktajiem Nejcam Zemļakam/Janam Pokeršnikam.

Pirmajā kārtā cīnījās arī Mihails Samoilovs un Aleksandrs Solovejs (22.), un arī viņi piedzīvoja zaudējumu. Latvijas duets ar rezultātu 1:2 (18:21, 21:19, 9:15) zaudēja lietuviešiem Lukam Kazdailim/Arnam Rumšēvicam (16.)

Līdz ar to šie abi Latvijas dueti turnīru viņi noslēdza dalītā 17. pozīcijā.

Savukārt turnīra galvenie favorīti Mārtiņš Pļaviņš un Edgars Točs izslēgšanas spēles sāka no otrās kārtas un piedzīvoja zaudējumu ar trešo numuru izliktajiem amerikāņiem Stefordam Slikam/Viljamam Elenam – 0-2 (23:25, 13:21). Pļaviņš/Točs izcīnīja dalītu devīto vietu.

Ar otro numuru izliktie Samoilovs/Šmēdiņš izslēgšanas spēļu otrajā kārtā ar rezultātu 2-0 (21:17, 21:16) pārspēja turkus Safu Urlu/Selčeku Sekerci (20.), sasniedzot ceturtdaļfinālu.

Tad ceturtdaļfinālā Samoilovs/Šmēdiņš pārliecinoši ar 2-0 (21:15, 21:13) sagrāva Francijas duetu Kinsijs Ei un Arno Gotjē-Rā, iekļūstot pusfinālā.

Svētdien, cīnoties par vietu finālā, latvieši tiksies ar vāciešiem Armīnu Dolingeru/Ēriku Stadī.

Portāls "Delfi" piedāvāja teksta tiešraidi no pludmales volejbola laukuma Majoros, un tajā var lasīt visu Latvijas duetu spēļu detalizētu aprakstu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!