Foto: Publicitātes foto
Britu luksusa automobiļu ražotājs "Bentley" šogad svin savu 100 gadu jubileju. Reti kura joprojām tirdzniecībā pieejamā automobiļu marka var palepoties ar tik senu vēsturi un vēl mazāk ir tik cienījama vecuma autobūves kompāniju, kur joprojām ražošanā vairums darbu tiek darīts rokām, ievērojot zīmola sākotnējās tradīcijas. "Bentley" ir viena no tām, un portālam "Delfi" bija iespēja par to pārliecināties klātienē Češīras grāfistē, kur atrodas šī leģendārā britu autoražotāja rūpnīca.

"Bentley" rūpnīcā strādā pavisam 4000 darbinieku. Citām auto markām ražošana notiek visu diennakti trijās maiņās, tomēr "Bentley" montāža notiek vienu maiņu diennaktī. Trijās maiņās strādā tikai ādas un koka dekoratīvās apdares cehos, jo šīs pozīcijas "Bentley" automobiļa izgatavošanā ir vislaikietilpīgākās un citkārt ražošanā veidotu "pudeles kaklu". Rezultātā katru darbadienu no rūpnīcas izripo ap 60 jaunu automobiļu.

Mācekļiem vai pretendentiem uz darbu šajā nodaļā visupirms ir jāizgatavo kvalitatīvi sadzīviskie priekšmeti no koka, piemēram, šaha galdiņš ar visām figūrām, lai nokārtotu eksāmenu un varētu ķerties pie "Bentley" dekoratīvās apdares paneļu izstrādes.

Lai arī "Bentley" un "Rolls-Royce" šobrīd ir tiešie konkurenti, savu mūža lielāko daļu abi ir pavadījuši kopā. "Bentley" marku 1919. gadā dibināja brāļi Bentliji, un jau drīz viņu radītie luksusa un sportiskie automobiļi kļuva par sensāciju, kas 20. gados spēja piecas reizes uzvarēt prestižajās Lemānas 24 stundu izturības sacensībās (šo panākumu "Bentley" izdevās atkārtot 2003. gadā, izcīnīt sesto uzvaru).

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!