Foto: DELFI

Konservēšanas bums rit pilnā sparā – ziemai jāsagatavo gardumi, lai pēc tam varētu mieloties gardām mutēm. Burciņu glītāku padarīs noņemtās etiķetes, kas nav no tiem vienkāršākajiem darbiņiem, tāpēc padomos labprāt dalās "Tava Māja" lasītājs Kaspars, kurš iesaka savu veidu, kā noņemt burciņai etiķeti.

Kā stāsta Kaspars, visefektīvākā metode, viņaprāt, ir mērcēšana karstā ūdenī. Viņš pudelēs vai burkās iepilda karsto virumu (sulu vai ievārījumu), burkas aizskrūvē, liek izlietnē visas blakus, kā arī aiztaisa ciet noteku, lai ūdens netek prom. Pēc tam viņš no krāna palaiž karsto ūdeni, piepilda to tā, lai ūdens pilnībā "apņem" etiķetes, bet pēc tam burkas jāatstāj mērcēties kādu brīdi. "Ņemu pa vienai ārā, ar nazi nokasu etiķetes. Tad līmes pārpalikumus nokasu ar metāla drāšu "ezīti". Burkas vēl ir siltas, varbūt tādēļ labi nāk nost," pieļauj lasītājs.

Kaspars arī atzīst, ka burkas viņš labāk pērk jaunas, bet ar pudelēm gan ir pagrūtāk, jo tās ir grūtāk dabūt, tāpēc viņš ik pa laikam apciemo pudeļu konteinerus. "Tā kā izmantoju "Margaritas" [aut.–alkoholiskā dzēriena] izmēra pudelītes, tas aizņem laiku, lai viņas samedītu. Uztaisīju pudeļu makšķeri – metāla caurulītei izvēru auklu tā, ka vienā galā ir cilpa, bet otrā – auklas gals. Ar to varu izmakšķerēt pudelītes, ko citādi nevar aizsniegt. Lai veicas!" savā metodē dalās lasītājs.

Ja arī tev ir zināma kāda efektīva metode, kā nomazgāt etiķetes no burkām, padalies ar to komentāros vai raksti mums uz e-pasta adresi maja@delfi.lv.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!