"Ramirent" Latvijas Basketbola līgas 2. divīzijas (LBL2) spēlē starp "BJBS Rīga"/"Sportapunkts.lv" un basketbola klubu "Jelgava"/LLU trešdien izcēlušies asumi, jelgavnieku basketbolistam Jānim Bērziņam sākot žņaugt pretinieku komandas spēlētāju Ralfu Kristapu Bensonu, kurš šovasar piedalījās Eiropas čempionātā U-18 vecuma grupā.

Portāla "Delfi" rīcībā nonākušais video atspoguļo situāciju ceturtās ceturtdaļas sākumā.

Mājinieku komandas "Rīga" pārstāvis Ralfs Kristaps Bensons trāpīja tālmetienu no laukuma stūra, zaudētājos esošajai komandai ļaujot pietuvoties līdz rezultātam 62:76.

Taču tieši pēc precīzā metiena Bensons pretinieku spēlētāja Jāņa Bērziņa virzienā ar žestiem atdarināja bultas izšaušanu. Šī kustība īpaši populāra pēdējos gadus kļuvusi Nacionālajā basketbola asociācijā (NBA), kurā to galvenokārt ieviesa Milvoki "Bucks" vienības aizsargs Vess Metjūzs.

Pēc svilpes atskanēšanas otrā laukuma galā Bērziņš pietuvojās savam pretspēlētājam un sāka viņu žņaugt, par to izpelnoties diskvalificējošo piezīmi.

Spēle starp pārsvarā 2001. gadā dzimušajiem rīdziniekiem un vairākiem 30 gadu slieksni sasniegušajiem jelgavniekiem noslēdzās ar rezultātu 100:82 "Jelgava" vienības labā.

Portālam pieejams arī neoficiāls audio fails, kurā par notikušo izsakās kāds šķietams "Jelgava" vienības pārstāvis. Viņš tajā norāda, ka neatbalsta komandas biedra rīcību, taču līdz tai novedusi mājinieku uzvedība visas spēles garumā. Gados jaunie puiši esot dažādi izrādījušies, svinot gūtos grozus, kā arī rupjiem vārdiem pastāvīgi aizskāruši viesus no Jelgavas.

Līgas reglaments paredz, ka agresīvas spēlētāju uzvedības gadījumā spēles komisārs sastāda ziņojumu un informē LBL galveno tiesnesi, kā arī 24 stundu laikā nosūta rakstisku ziņojumu uz LBL.

Latvijas basketbola līgu direktors Edgars Bērziņš apliecināja, ka šādu ziņojumu līgas vadība ir saņēmusi. Šobrīd notiekot process, kurā Latvijas Basketbola savienības (LBS) Tiesnešu komisija analizē spēli, lai varētu sniegt savu vērtējumu. Tiek ievākts arī ziņojums no iesaistītajām pusēm.

"Var paņemt vienu video epizodi un ķert galvu šausmās, bet viss jāskatās kontekstā. Ideālajā variantā jānoskatās visa spēle," izteicās Bērziņš, kurš skaidroja, ka tikai tādā gadījumā var veikt spriedumu par notikušo, kā arī kādam no spēlētājiem piešķirt kādu sodu.

"BJBS Rīga" komandas galvenais treneris Bruno Kārlis portālam "Delfi" norādīja, ka spēles ierakstā nebūs redzamas jebkādas viņa spēlētāju darbības, kuras attaisnotu šādu pretinieku komandas pārstāvja rīcību. Kārlis arīdzan uzsvēra, ka tiesneši spēles laikā viņam nav aizrādījuši par necienīgu savu spēlētāju uzvedību.

Bensons ir Rīgas sporta skolas "Rīdzene" audzēknis, kurš šī gada Eiropas čempionātā pārstāvēja Latvijas U-18 izlasi. Basketbolists laukumā gāja četrās no septiņām spēlēm, tajās izceļoties ar vienu precīzu divpunktu metienu. Ārējās līnijas spēlētājs 2. jūlijā sagaidīja pilngadību.

Savukārt 1991. gadā dzimušais Bērziņš ir "Jelgava" sporta skolas audzēknis, kurš 2007. gadā piedalījās Eiropas čempionātā U-16 vecuma grupā, tajā vidēji spēlē gūstot trīs punktus. Bērziņš vienību no Zemgales trīs sezonas pārstāvējis arī Latvijas Basketbola līgā (LBL), bet tagad jau ceturto sezonu pēc kārtas ar to spēlē LBL 2 turnīrā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!