Foto: LETA
Latvijas sieviešu florbola izlases ģenerālsponsors būs "OPTIBET sporta bārs", ziņo Latvijas Florbola savienība (LFS).

Vienošanās noslēgta uz turpmākajiem diviem gadiem.

"Ceram uz sekmīgu sadarbību divu gadu garumā, ko laba rezultāta gadījumā varētu arī turpināt. Šī ir pirmā reize, kad mēs atbalstām kāda sporta veida sieviešu izlasi, tāpēc tas mums savā ziņā ir svarīgs notikums," preses konferencē teica "OPTIBET sporta bārs" pārstāve Zane Liepa.

Papildinot Liepas pausto, LFS prezidents Ilvis Pētersons atklāja: "Mums šī draudzība ar "OPTIBET sporta bārs" lielākā vai mazākā mērā turpinājusies jau kopš 2016. gada pasaules čempionāta. Tāpat jau pierasts, ka mūsu jaunajiem atbalstītājiem vienmēr interesējuši "ELVI florbola līgas" superfināli "Arēnā Rīga"."

Latvijas florbolistes šajā nedēļas nogalē piedalīsies Sešu nāciju turnīrā, kurā valstsvienība sava galvenā trenera Jurija Fedulova vadībā pa reizei spēkosies ar Vācijas, Dānijas, Norvēģijas, Polijas un Slovākijas valstsvienībām.

Zīmīgi, ka šajā turnīrā pirmo reizi florbola spēļu periodi ilgs tikai 15 minūtes agrāko 20 minūšu vietā. Šis eksperiments uzsākts, cerot un domājot par florbola iekļaušanu olimpiskajās spēlēs.

Savukārt decembra pirmajā pusē mūsu labākās florbolistes piedalīsies divgades svarīgākajā turnīrā - pasaules čempionātā, kas notiks Šveicē. Šo turnīru latvietes sāks B apakšgrupā, kur viņu pretinieces būs titulētās zviedrietes un čehietes, kā arī ļoti spēcīgās slovākietes.

Latvijas sieviešu florbola izlase piedalījusies visos 11 līdz šim notikušajos pasaules čempionātos, turklāt ar atzīstamiem rezultātiem. Vēl nekad pašmāju florbolistes nav ierindojušās zemāk par septīto vietu, kas izcīnīta trīs reizes.

Četras reizes viņas finišējušas sestajā vietā, trīs reizes ieņēmušas piekto vietu, bet vienu reizi (2007. gadā) pat ieguvušas augsto ceturto vietu.

Šis sasniegums ir īpašs ar to, ka nevienai Latvijas pieaugušo sporta spēļu komandai kaut kas tāds līdz šim vēl nav bijis pa spēkam. Šobrīd Latvijas sieviešu florbola izlase pasaules reitingā ieņem piekto vietu - uzreiz aiz "lielā četrinieka" valstīm (Zviedrijas, Somijas, Šveices un Čehijas).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!