Foto: AFP/Scanpix/LETA

Vācijas autosportistu un četrkārtējo F-1 čempionu Sebastjanu Fetelu pārsteidza "Ferrari" komandas lēmums ar viņu nepagarināt līgumu, vācietis pastāstīja intervijā medijam "ServusTV".

Jau vēstīts, ka Fetels nepaliks "Ferrari" komandā pēc 2020. gada sezonas. Viņa vietu nākamajā sezonā ieņems "McLaren" vienības braucējs Karloss Sainss.

Itālijas komandas vadītājs Matia Binoto šādu lēmumu skaidroja ar to, ka pandēmijas laikā komandai vajadzēja pārdomāt savu nākotnes redzējumu, turklāt arī finansiālie ierobežojumi esot bijis iemesls līguma nepiedāvāšanai Fetelam.

Fetels pirms jaunās sezonas pirmā posma atzina, ka viņš bija pārsteigts par "Ferrari" lēmumu, jo abas puses tā arī nesāka sarunas par līguma pagarināšanu. Vēlāk viņš par šo situāciju pastāstīja nedaudz plašāk.

"Pēdējās piecās sezonās neesam sasniegušus tos mērķus, kurus gribējām. Taču tik un tā domāju, ka man būs iespēja turpināt un sasniegt šos mērķus," skaidroja Fetels. "Man teica, ka mēs vēlamies turpināt. Tad es negaidīti saņēmu telefona zvanu (no Binoto), kurā man teica, kam man netiks izteikts piedāvājums."

"Tas bija pārsteigums. Bija runas, ka nespējam vienoties par finansiālo pusi, bet tā nebūtu bijusi problēma," turpināja vācietis, uzsverot, ka viņš šajos gados F-1 ieguvis diezgan lielu finansiālo neatkarību.

Fetels atzina, ka viņš vēlas turpināt piedalīties sacensībās, tomēr situācijai jābūt labvēlīgai. "Es domāju, ka nākamajās nedēļās un mēnešos viss kļūs skaidrāks," savu nākotni iezīmēja Fetels.

Sezonas pirmajā posmā Fetels esot manīts ar "Red Bull" komandas vadītāju Kristianu Horneru un padomnieku Helmutu Marko, tomēr abas puses uzsver, ka viņiem saglabājušās labas attiecības no iepriekšējiem gadiem kopā, tāpēc tur nevajag saskatīt potenciālu sadarbības atjaunošanu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!