Foto: Publicitātes foto
Ceturtdien, 1. oktobrī, Rīgā notiks īpašas bezmaksas dizaina pastaigas, kuru laikā ikviens interesents varēs apmeklēt dizaina darbnīcas, birojus, ražotnes, kā arī varēs iepazīties ar veiksmīgākajiem interjera, ekspozīciju, arhitektūras un pilsētvides projektiem. Turklāt pastaigas dalībniekus pieturpunktos sagaidīs dizaineri, arhitekti un citu nozaru pārstāvji, kuri iepazīstinās ar savu darba vidi un dalīsies ar stāstiem par radošo procesu un darba specifiku, "Tava Māja" stāsta "SEGD Riga Chapter" pārstāve Gita Deniškāne.

Kā norāda "SEGD Riga Chapter" pārstāve, šoreiz pasākumā "Dizaina pastaiga" pirmo reizi savas durvis apmeklētājiem atvērs un darba ikdienā ielūkoties ļaus ne tikai radošo industriju pārstāvji – dizaina un arhitektu biroji, muzeji un kultūras iestādes, bet arī ražošanas un ar dizainu ikdienā nesaistīti uzņēmumi, demonstrējot dizaina starpdisciplinariāti un klātesamību dažādās nozarēs. Viņa skaidro, ka pasākuma mērķis ir veicināt diskusiju par aktuālajiem procesiem dizaina jomā Latvijā ne tikai profesionāļu vidū, bet arī plašākā lokā, tādējādi veicinot kvalitatīva dizaina pieprasījuma veidošanu.

""Dizaina pastaiga" ir pasākumu formāts, ko pirms vairākiem gadiem aizsākām Latvijā un, kas katru reizi gūst patiesi lielu atsaucību. Ar šo pastaigu, mēs vēlamies papildināt Rīgas dizaina karti ar aktuāliem, tepat klātesošiem dizaina pieturpunktiem un padarīt tos pieejamus plašākam interesentu lokam," stāsta "SEGD Riga Chapter" organizatore, H2E vadošā dizainere Ingūna Elere.

Lūk, kādās vietās varēs paviesoties "Dizaina pastaigas" interesenti: "Accenture Latvia", arhitektu birojā "NRJA / MAD" arhitektūras telpa, advokātu birojā "Vilgerts", "Barents", Dekoratīvās mākslas un dizaina muzejā, digitālo produktu dizaina aģentūrā "Cube", dizaina birojā "H2E", "Groglass", "JCDecaux Latvija", "Kerama Marazzi", "Krassky", Latvijas Arhitektūras muzejā, "Mailitis Architects", Mihaila Čehova Rīgas Krievu teātrī, "Noble Wine", Mūkusalas biznesa centrā, "Origo un Origo One", "OUTOFBOX Arhitektūra", Patentu valdē, "River Breeze rezidence", "SAP Latvia", kā arī "Schneider Electric".

Šajā lapā var aplūkot pastaigas programmu, karti, bezmaksas lekcijas, kā arī informāciju par pieteikšanos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!