Foto: Kristaps Kalns

Latvijas Nacionālajā teātrī nākamā gada 11. un 12. janvārī notiks maestro Raimonda Paula jubilejas koncerti. To īpašā viešņa būs pasaulē slavenais mecosoprāns, latviešu operas zvaigzne Elīna Garanča.

Kā "Delfi" informēja Nacionālā teātra pārstāvji, koncertā piedalīsies valsts kamerorķestris "Sinfonietta Rīga" Normunda Šnē vadībā un instrumentālā grupa Raimonda Macata vadībā.

Sagaidot savu jubileju, Maestro ir uzaicinājis izcilo operdziedātāju Elīnu Garanču, veltot viņai divus dziesmu ciklus – ar Vizmas Belševicas un Ojāra Vācieša dzeju. Abi skatuves mākslinieki jau iepriekš tikušies kamermūzikas programmā 2016. gadā.

Koncerta otrajā daļā iekļautas dziesmas no kinofilmām un teātra izrādēm ar Raimonda Paula mūziku, kam īpaši jaunus aranžējumus veido komponisti – katrs savā jomā izcilie un vienreizīgie – Lolita Ritmane, Rihards Dubra, Jēkabs Jančevskis un Raimonds Macats.

Biļetes Nacionālā teātra un "Biļešu paradīzes" kasēs būs nopērkamas no 20. oktobra.

Pazīstamais komponists un pianists, daudzu populāru dziesmu autors Raimonds Pauls dzimis 1936. gada 12. janvārī Rīgā. Nākamā gada sākumā tiks svinēta Maestro 85. jubileja.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!