Foto: Publicitātes foto

"UX 300e" ir jaunākais "Lexus" kompakto krosoveru saimes "UX" loceklis, kuru autoražotājs laida klajā 2019. gada sākumā. Kopš tā laika "UX" ir ātri kļuvis par visvairāk pirkto "Lexus" Eiropā. Tagad Latviju sasniegusi tā jaunākā versija – elektriskais "UX 300e", kas ir arī "Lexus" pirmais simtprocentīgi elektriskais sērijveida modelis.

Līdz šim pārdots vairāk nekā 30 000 automobiļu, kas veido rekordlielu "Lexus" segmenta daļu – 4,3%. Izstrādājot jauno "UX 300e", "Lexus" inženieri saglabāja neskartas "UX" krosovera pārdomātās uzbūves un ekspluatācijas īpašības un koncentrējās uz iespēju izmantot baterijas elektromobiļa (BEV) raksturīgās veiktspējas priekšrocības.

""UX 300e" izmanto tās priekšrocības, ko sniedz "Lexus" 15 gadu ilgā līderība elektrifikācijas jomā. Ar vairāk nekā 1,8 miljoniem "Lexus" elektrificēto hibrīdu visā pasaulē, no kuriem 450 000 pārdoti Eiropā, "UX 300e" inženieru komanda spēja izmantot plašo tehnoloģisko kompetenci akumulatoru dizaina, ražošanas un vadības sistēmu jomā. "UX 300e" ir tas, pie kā "Lexus" ir strādājis ļoti pacietīgi, jo katrai detaļai ir jāatbilst augstajai kvalitātei, ko cilvēki gaida no zīmola," stāsta "Lexus Baltic" vadītājs Raigo Kaseorgs.

"UX 300e" pilnīgi jaunajā BEV piedziņā ietilpst 204 ZS (150 kW) jaudīgs elektromotors-ģenerators, kas vilkmi novada uz priekšējiem riteņiem. No vietas līdz 100 km/h tas paātrinās 7,5 sekundēs un maksimāli sasniedz 160 km/h. Ar pilnu akumulatora uzlādi tas spējīgs nobraukt līdz 300 km distanci.

Tāpat kā pārējā "UX" saime, arī "UX 300e" izmanto "Lexus" jauno "Global Architecture" platformu ‒ "Compact" (GA-C). Šī vieglā un tomēr stingrā konstrukcija apvienojumā ar automobiļa zemo smaguma centru un izsmalcināto piekares regulēšanu uzlabo stūres vadāmību, automobiļa manevrēšanas veiklību un braukšanas komfortu.

"Lexus" šī elektromobiļa akumulatoram sniedz 10 gadu garantiju. Automobiļa cena Latvijā ir no 49 900 eiro.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!