Foto: Baltic Side
Ventspils ir viena no atpūtnieku iecienītākajām Baltijas jūras piekrastes pilsētām, kuru kā savu brīvdienu galamērķi izvēlas gan ģimenes, gan pāri, gan vienatnes baudītāji. Ja ceļš tevi atvedis uz šo pusi un plāno te kādas dienas uzkavēties, bet naktis vēlies pavadīt prom no pilsētas burzmas, lieliska vieta, kur atgūt spēkus un atjaunoties, būs Vārves pirtiņa netālu aiz pilsētas robežas – Vārvē.

Kā stāsta vietas saimnieks Ainars, šis ir ģimenes īpašums skaistā dabas vietā blakus strautam, kas ietek Ventas upē. Lai izbaudītu gleznainos Ventas upes skatus, saimnieki piedāvā arī SUP dēļu izbraucienus.

''Kopumā, pašu spēkiem viss tapa aptuveni desmit gadus. Tā kā sapnis par savu pirtiņu tagad ir īstenojies, vēlamies to piedāvāt izsapņot arī viesiem, kuri vēlas izrauties no ikdienas steigas. Pēdējos divus gadus viesiem piedāvājam izbaudīt smaržīgu pirtiņu, karsta vai auksta ūdens kublu, sapņainu namiņu nakšņošanai divatā un bezlimita skaistos dārza un dabas skatus – putnu čalas, dižkokus un saules apspīdētas dabas takas.

Foto: Kitija Jurcika

Piedāvājam arī pirts rituālu (ar pirtnieci vai pirtnieku), kas tiek uzskatīts par vienu no dauzpusīgākajiem un iedarbīgākajiem veidiem, kas palīdz cilvēkam iegūt garīgu līdzsvaru, fizisku veselību un možu garu. Pirts tradīcija vajadzīga, lai vairotu veselību, mieru un līdzsvaru, kas straujajā dzīves tempā bieži pietrūkst,'' par sajūtām un pieredzēm, ko iespējams gūt apmetoties namiņā, stāsta saimnieks.

Kā jau iepriekš minēts, Vārves pirtiņas tuvumā atrodas Ventspils pilsēta (septiņu minūšu brauciena attālumā), kur iespējams paviesoties skaistajā pludmalē un izbaudīt neskaitāmi daudz ģimenes atpūtas iespēju. Pusceļā uz Ventspili apskatāmas atjaunotās Pasiekstes vējdzirnavas, kur var īrēt tuk-tuk braucamrīkus un pasūtīt gardu maltīti. No apskates vietām, kurās noteikti vērts iegriezties, Vārves pirtiņas saimnieki iesaka arī Užavas dabas liegumu un pelēko kāpu, kur apskatīt Užavas bāku un gleznaino skatu uz koku galotnēm un jūru.

Vārves pirtiņas ikdienai līdzi sekot var mājaslapā, ''Facebook'' vai ''Instagram'' kontā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!