72 gadu vecumā mūžībā devies leģendārās ASV blūzroka grupas basģitārists Dastijs Hils, ziņo ārzemju mediji. Hila grupas biedri Bilijs Gibonss un Frenks Bērds grupas paziņojumā norāda, ka Hils miris miegā savās mājās Hjūstonā, Teksasā.

Dastijs Hils, kas publikas uzmanību iekaroja ar sava skatuves tēla atribūtiem – kuplo bārdu un saulesbrillēm, grupā "ZZ Top" spēlēja vairāk nekā 50 gadus. "Kopā ar "ZZ Top" fanu leģioniem mums pietrūks tavas klātbūtnes, labsirdības un nezūdošās apņēmības būt par vienu no "ZZ Top" balstiem," minēts Gibonsa un Bērda paziņojumā.

Dastijs Hils, kura īstais vārds bija Džozefs Maikls Hils, sāka karjeru kā ģitārists kopā ar brāli Rokiju Dalasā, pēc tam pārcēlās uz Hjūstonu un pievienojās Bērdam. 1969. gadā viņi nodibināja grupu "ZZ Top" un nākamajā gadā nospēlēja pirmo koncertu. Grupa izdevusi 15 studijas albumus un četrus koncertierakstus, viņu zināmākie hiti ir "Gimme All Your Lovin", "Sleeping Bag" un "Viva Las Vegas". 2004. gadā grupu "ZZ Top" uzņēma Rokenrola slavas zālē.

Hils grupā spēlēja arī taustiņus un bija otrais vokālists. Viņš ir redzams arī nelielās lomās filmas "Atpakaļ nākotnē" trešajā daļā un HBO seriālā "Deadwood", kā arī animācijas seriālā "King of the Hill".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!