Foto: DELFI
Līdz mācību gada beigām palicis vēl nedaudz vairāk nekā mēnesis un, līdz ar pavasari, skolotāji, audzinātāji un mācību procesā iesaistītie domā par izglītojoši izklaidējošām ekskursijām audzēkņiem. Viena no šādām iespējām ir Jaunmoku pils muzejs, kas piedāvā dažādas vēsturiskas un ar meža tēmu saistītas ekskursijas un izglītojošas programmas skolēniem no 1. līdz 12. klasei.

Vairākas no tām, piemēram, "Ekskursija pils dāmas pavadībā" par Jaunmoku pils vēsturi, "Tējas dārzs Tavā kabatā" un "Orientēšanās Jaunmoku pilī vai parkā" un "Pēddzinis Jaunmoku parkā" iekļautas Kultūras ministrijas programmā "Skolas soma". Tās būs piemērotas skolēniem no 1. līdz 12. klasei.

Tāpat Jaunmoku pils piedāvā muzeja meža ekspozīcijas programmu "mammadaba", kas tapusi sadarbībā Latvijas valsts mežiem un būs piemērota skolēniem no 1. līdz 9. klasei.

Jaunmoku pils parkā aug dažādas zāļu tējas. To iepazīšana un degustācija iespējama programmā "Zāļu tēju iepazīšana Meža muzejā", kas būs saistoša vidusskolas vecuma skolēniem.

Kad iestājas krēsla, Jaunmoku pils iegūst pavisam maģisku noskaņu. To iespējams baudīt "Vakara ekskursijas" laikā, kad muzeja apmeklējums notiek izmantojot gaismas lukturīšus.

Plašāka informācija pieejama šeit.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!