Foto: Pexels.com

Starptautiskie tehnoloģiju uzņēmumi kopš gada sākuma, līdzīgi kā citi globālie akciju tirgos kotētie milži, ir pieredzējuši visai asu vērtības kritumu. Tomēr ir viens sektors, kas, ja salīdzina, piemēram, ar straumēšanas servisu "Netflix" vai viedo sporta iekārtu tirgotāju "Peleton", šobrīd tirgus lejupslīdi pārdzīvo labāk. Apskatot datus, secināms, ka "top desmit" vērtīgākie videospēļu sektora uzņēmumi pēdējo mēnešu laika pieredzējuši mazāku kritumu nekā citi līdzīgās nozarēs strādājošie. Vienlaikus analītiķi brīdina, ka tā var būt mānīga ilūzija.

Nopietna nauda

Pērn, kad liela daļa pasaules iedzīvotāju atradās mājsēdē, ASV videospēļu cienītāji, kā liecina "Entertainment Software Association" apkopotie dati, iztērēja vairāk nekā 60 miljardus par spēlēm un ar tām saistītām lietām. Kopš 2020. gada tēriņi pieauga par 8%. Kopumā par spēlēm 2020. gadā pasaulē cilvēki iztērēja 90 miljardus, bet 2021. gadā šis skaitlis pieauga par teju 10%. 

Paredzēts, ka jau 2024. gadā nozares pārdotie produkti būs mērāmi 100 miljardu apmērā, bet 2025. gadā visa industrija, tajā skaitā tehnoloģijas, e-sports un citi, būs 250 miljardus vērta. Lielākā izaugsme tiek prognozēta Āzijā. Ķīna jau šobrīd apsteidz ASV kopējā apgrozījumā, un paredzams, ka viss reģions krietni apsteigs Rietumus tuvākajos gados.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!