Foto: EPA/Scanpix/LETA

Austrālijas motobraucējs Džeks Millers svētdien, izcīnot pirmo uzvaru šosezon, bija ātrākais pasaules motošosejas čempionāta 16. posmā – Japānas "Grand Prix".

"Ducati" vienības braucējs svinēja pārliecinošu uzvaru, apdzenot tuvāko sekotāju par vairāk nekā trīs sekundēm.

Otro vietu ieņēma Dienvidāfrikas Republikas braucējs Breds Binders ("Red Bull KTM"), kurš atpalika no Millera 3,409 sekundes, bet trešajā pozīcijā, atpaliekot vairāk nekā četras sekundes, ierindojās spānis Horhe Martins ("Pramac").

Marks Markess, kurš startēja no pirmās pozīcijas, samierinājās ar vietu ārpus labāko trijnieka, bet piekto vietu ieņēma portugālis Migels Oliveira ("Red Bull KTM"), kuram sekoja itālis Luka Marini ("Mooney VR46").

Septītais finišēja spānis Maveriks Vinjaless ("Aprilia"), astotajā vietā ierindojās Fabio Kvartararo, devītais bija Itālijas motobraucējs Enea Bastianīni ("Gresini"), kamēr pirmo desmitnieku noslēdza itālis Marko Bedzeki no "Mooney VR46" vienības.

Nepatīkamu kritienu pēdējā aplī piedzīvoja Frančesko Banjaja ("Ducati Lenovo"), kurš pēdējā aplī mēģināja apdzīt Kvartararo, taču nesavaldīja motociklu un izslīdēja no trases.

Pasaules čempionāta kopvērtējumā līderis ar 219 punktiem ir Kvartararo, 201 punkts ir Banjajam un 194 punkti – Aleišam Espargaro.

Šajā sezonā kalendārā paredzēti 20 posmi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!