Foto: Publicitātes foto

"Smiltenes novada tūrisma informācijas centri sagatavojuši dažādus vienas dienas maršrutus ar aktivitātēm, kuru laikā varēs iepazīt novadu 360 grādos. Maršrutus iespējams kombinēt, apvienot un pārvērst divu vai triju dienu piedzīvojumā," norāda Una Kasparinska, Smiltenes novada tūrisma informācijas centra vadītāja.

"Vai esi aizdomājies, cik liels darbs jāiegulda viena maizes kukulīša izcepšanai? Nu, lūk, maizes muzejs "Kukaburra'' un Auļukalna muiža piedāvā līdzdarboties maizes cepšanā un, protams, noslēgumā aicina uz degustāciju. Iesakām arī apmeklēt "Raunas cepli'', lai varētu pats izveidot ar savām rokām māla priekšmetu. Uz vitamīniem bagāto meistarklasi un ekskursiju aicina arī "Amberfarm" Variņu pusē," iesaka Kasparinska.

Randatu klintis, Vaidavas dabas taka, Raunas Staburags, Raunas pils parka takas, Bilskas ezers un dabas taka vai Smiltenes Vecais parks ir vietas, kur vislabāk izbaudīt Latvijas zelta rudens skaistumu un atpūsties dabā. Nevar nepieminēt Raunas pilsdrupas un skatu torni, kas pavērs rudenīgus skatus uz Raunu no augšas.

Piedāvājumā bērni ar vecākiem aicināti izzināt muzejus, tādējādi brīvdienas apvienojot ar lietderīgo, gūstot jaunas un aizraujošas zināšanas. Smiltenes novadā ir vairāki muzeji: Smiltenes novada muzejs Mēru muižā, Drustu Novadpētniecības muzejs, Elīnas Zālītes memoriālā māja, Jāzepa Vītola memoriālais muzejs "Anniņas" un Senlietu muzejs "Fazāni''.

Foto: Publicitātes attēli

Kad izstaigāts, izpētīts, izzināts, laiks ieturēt maltīti, un to novada tūrisma informācijas centri aicina darīt kafejnīcas "Jaunā Rauna", "Trīs pipari un kūkas", kā arī Brantu muižā.

Kādi vēl piedzīvojumi sagaida Smiltenes novadā, kā arī informāciju par citiem piedāvājumiem, piemēram, skolēnu grupām ar meistarklasēm, līdzdarbošanos kādas jomas izzināšanā, arī cenas un kontaktinformāciju, lasi, klikšķinot šeit.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!