26. novembra vakarā Pakrojas muižā Lietuvā gaismas iededza Āzijas kultūras iedvesmots lielo laternu festivāls "Pūķi, mīti un leģendas". Šis ir lielākais šāda veida gaismas festivāls Ziemeļeiropā, kas jau piekto gadu aicina apmeklētājus pieredzēt miljoniem gaismu un vēl neredzētas, kvēlojošas zīda laternas.

Pakrojas muižas pārstāve Danute Vareikaite informē, ka muižas Barons priecājas par festivāla atklāšanu un iespēju sniegt tā viesiem tik nepieciešamo gaismu un labestības sajūtu: "Mūsu festivāls pārsteigs arī tos, kas jau redzējuši visu, un būs tā vieta, kur šoziem būs iespēja smelties maģisko enerģiju, kas jūs pavadīs visu gadu: no neredzētām būtnēm un pat paša uguns valdnieka pūķa, kas ieguvis milzu laternu veidolu. Ikviens šeit jutīsies kā īstajos svētkos!"

Par festivāla atklāšanas īpašo akcentu kļuva unikālā izklaide – tradicionālais Āzijas dārza salūts. Īsi, bet iespaidīgi uguns virpuļu un vēdekļu šovi piešķīra festivālam vēl lielāku svētku enerģiju. Šāda uguņošana apmeklētājus gaidīs vairākas reizes katrā festivāla darba vakarā.

Katru piektdienu, sestdienu un svētdienu līdz 8. janvārim festivāla apmeklētājus sagaidīs svinīgi izgaismota, milzīga muižas teritorija ar 50 dažādām zīda skulptūru kompozīcijām, Ziemassvētku pilsētiņu un tirdziņu, karuseļiem, atrakcijām visai ģimenei, austrumu virtuves garšām. Būs arī tikšanās ar Ziemassvētku vecīti un unikālas muižas aktivitātes – amatnieku darbnīcas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!