Foto: Publicitātes foto

Krievijas valsts uzņēmums "Rostec" izstrādājusi vairāk nekā 45 gadus ražošanā esošā apvidus automobiļa "Lada Niva Legend" speciālo versiju "4x4 KUB", kas paredzēta ievainoto karavīru evakuācijai un neatliekamās medicīniskās palīdzības sniegšanai.

"Ātrā palīdzība" uz "Lada Niva" modeļa bāzes ir paredzēta līdz četru cilvēku glābšanai. Automobilim ir bruņota virsbūve, stikli, motora telpa, kā arī degvielas tvertne un akumulators. Pateicoties šādām bruņām, "Niva" spējīga aizturēt šāvienus no Kalašņikova tipa automāta.

Neskaitot bruņas, kas ievērojami palielina automobiļa masu, "Lada Niva Legend" šajā modifikācijā ieguvusi arī dažas šasijas detaļas, kas izgatavotas no izturīgāka tērauda. Ar šo automobili varēšot komfortabli braukt arī bargā ziemā, jo tam ir četrus centimetrus biezs siltuma izolācijas slānis salonā.

Lai ievainotajiem evakuācijas laikā sniegtu neatliekamo medicīnisko palīdzību, šajā automobilī ir uzstādīts speciāls medicīniskais aprīkojums, ap savu asi grozāmi sēdekļi.

Kā prezentācijā norādīja "Rostec" pārstāvji, šādi pārbūvētā "Lada Niva" ļaus militārajiem mediķiem darbu padarīt daudz drošāku un efektīvāku.

Bruņotā "Lada Niva" militārā "ātrās palīdzības" mašīna tiks ražota Ņižņijnovgorodā.

Jau ziņots, ka pēc Krievijas iebrukuma Ukrainā okupants cieš smagus zaudējumus, kas kopš 24. februāra sasniedzis jau nepilnus 100 tūkstošus Krievijas armijas karavīru.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!