Foto: Publicitātes foto

"Visit Estonia" uzsākusi jaunu kampaņu ar jokiem par igauņu lēnumu, piesaistot Latvijas slavenības. Kampaņas mērķis ir aicināt latviešus izbaudīt pasākumus Igaunijā.

Nedēļas sākumā vairāki Latvijas influenceri un slavenības savu sociālo mediju profilos publicēja jokus par igauņiem – filmu blogere Dace Buša jokojās par PÖFF filmu festivālu, basketbolists Kristers Zoriks par igauņu basketbolistiem PSRS basketbola līgā, rallija braucējs Reinis Nitišs par autosportu, savukārt horeogrāfe Linda Paulauska – par skatuves mākslu. Ir laiks atklāt, kāpēc latvieši pēkšņi sākuši jokoties par igauņu lēnumu.

Šie joki neviļus sniedza ieskatu jaunajā "Visit Estonia" pasākumu kampaņā Igaunijā, kuras ietvaros sabiedrībā pazīstami latvieši ar jokiem par igauņu lēnumu aicina izbaudīt kultūras, sporta un gardēžu pasākumus. Kā kampaņas galvenās sejas piedalās dziedātāja Marta, šefpavārs Mārtiņš Sirmais un rallija braucējs Reinis Nitišs.

Foto: Publicitātes foto

Marta joko, ka igauņus festivālos var atpazīt pēc tā, ka viņi jau vairākas dienas iepriekš uzstāda savu telts vietu, lai nenokavētu pēdējos māksliniekus.

Igauņi aicina uz šādiem mākslas pasākumiem:

  • 10.05.-15.05. Tallinas Mūzikas nedēļa;
  • 27.07. Viljandi Folkloras mūzikas festivālu;
  • 25.07.-30.07. Sāremā Operas dienas.

Foto: Publicitātes foto

Rallija braucējs Reinis Nitišs jokā par igauņu lēnumu apspēlē savu rallija nozari. Viņa joks ir – "Kāpēc igauņiem ir pašiem savs Pasaules rallija čempionāta posms? Jo dažkārt pat braucējiem ir nepieciešama atpūta."

Sportisku pasākumu cienītājiem "Visit Estonia" iesaka apmeklēt šādus pasākumus:

  • 20.07- 23.07 FIA Autorallija Pasaules Rallija čempionāta etapu "Rally Estonia";
  • 05.08 Triatlona festivālu Ironman Tallina;
  • 19.08 - 20.08 Skeitborda un frīstaila velosipēdu sacensības "Simple Session".

Foto: Publicitātes foto

Latviešu šefpavārs Mārtiņš Sirmais jokojas par sev tuvu tematu – ēdienu. Viņš saka, ka Tallinas Restorānu nedēļa ilgst visu gadu. Kamēr oficiāli Tallinas Restorānu nedēļas starts ir tikai 1. novembrī, jau līdz tam – vasarā – latvieši aicināti nobaudīt dažādas vietējās garšas un apmeklēt ar ēdienu saistītus pasākumus.

Baudi ēdienu Igaunijā:

  • 4.08-5.08 Tartu pārtikas un vīna festivālā
  • 7.09-17.09 Sāremā Pārtikas festivālā
  • 1.11-7.11 Tallinas Restorānu nedēļā.


Atbildot uz jautājumu "Kāds igaunis Tu būtu?", ikviens latvietis šogad var atrast sev interesējošu pasākumu tepat kaimiņos – Igaunijā. "Visit Estonia" parūpējušies par vienkāršu, ikvienam pielāgotu igauņu personības testu – ceļvedi, kurš, balstoties uz tavām interesēm, ieteiks labākos Igaunijas notikumus. Testu "Kāds igaunis Tu būtu?" vari aizpildīt, klikšķinot šeit.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!