Foto: IIHF

Ar uzvaru Tamperē notiekošās pasaules čempionāta A grupas turnīru piektdien sāka ASV hokeja izlase, kas trešajā periodā guva izšķirošu pārsvaru pār mājinieci Somiju.

ASV uzvarēja ar 4:1 (0:1, 1:0, 3:0), cīņas laikā gūstot četrus bezatbildes vārtus.

Amerikāņu labā divus vārtus, tostarp pēdējos tukšos, iemeta Alekss Taks, bet pa reizei izcēlās Katers Gotjē un Drjū O'Konors, kamēr somiem vienīgo reizi precīzs bija Tēmu Hartikainens.

Abas komandas cīņu iesāka līdzvērtīgā cīņā, tomēr neliels pārsvars piederēja mājiniecei Somijai, kas arī atklāja rezultātu - 18. minūtē vairākumu ar metienu no tuvas distances izmantoja Hartikainens. Tomēr ASV pamodās otrajā trešdaļā, cīņas turpinājumā gūstot četrus bezatbildes vārtus.

Pēc liela spiediena 1:1 cīņas 34. minūtē panāca Gotjē, turklāt arī pēc tam amerikāņi turpināja uzbrukt. Pilnībā Somijas pretestību izdevās salauzt trešajā periodā, kura vidū ar trīs minūšu intervālu ASV guva divus vārtus.

Kau arī sākotnēji metienu pārsvars piederēja Somijai, cīņas otrajā pusē ASV piederēja pārsvars un beigās arī viņi izdarīja krietni vairāk raidījumus pa vārtiem - 38 pret 24.

Somija - ASV 1:4
Vārtu guvēji: Tēmu Hartikainens (17:07 min., 1:0, vair.) - Katers Gotjē (33:48. min., 1:1), Drjū O'Konors (49:49 min., 1:2), Alekss Taks (52:58 min., 1:3), Taks (59:12 min., 1:4)
Soda minūtes: 6 - 4
Metieni pa vārtiem: 24 - 38

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!