Foto: IIHF

ASV hokeja izlase svētdien, 14. maijā, Tamperē guva savu otro uzvaru divās spēlēs, ar 7:1 (2:1, 2:0, 3:0) pieveicot potenciālo grupas pastarīti Ungāriju.

Amerikāņi turnīru sāka ar mājinieces Somijas šokēšanu, uzvarot 4:1, bet tagad droši tika galā ar ungāriem. Ungārijai šis bija otrais zaudējums divos mačos pēc neveiksmes 1:3 pret Dāniju.

Ungārijas hokejisti pārsteidza amerikāņus ar apņēmību un bīstamiem uzbrukumiem, piektajā minūtē izvirzoties vadībā – precīzs ar plaukstas metienu bija Ištvans Šofrons. Amerikāņi ātri atguvās, pēc divām minūtēm Aleksam Takam panākot 1:1, bet pirmā perioda izskaņā Niks Bonino vadībā jau izvirzīja amerikāņus.

Otrajā periodā amerikāņi pilnībā dominēja laukumā, Bonino un Kateram Gutjē panākot jau 4:1, bet pēdējā trešdaļā ar vārtu guvumiem vēl izcēlās Konors Makejs, Rokko Grimaldi un Aleksa Taka jaunākais brālis Luks.

ASV hokejisti mačā izdarīja 50 metienos, 40 no tiem otrajā un trešajā periodā, kad pilnībā dominēja laukumā. Savukārt ungāri mačā spēja izdarīt vien 14 metienus, no kuriem pusi jau pirmajā periodā.

Turnīra turpinājumā pirmdien ASV izlase tiksies ar Vāciju, kurai divi minimāli zaudējumi čempionāta sākumā pret Zviedriju un Somiju. Savukārt ungāriem nākamajā mačā svarīgā cīņā par vietas saglabāšanu elitē otrdien jātiekas ar Franciju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!