Foto: IIHF

Ceturto uzvaru četrās spēlēs pasaules čempionātā trešdien, 17. maijā, izcīnīja ASV hokeja izlase, kas, lieki neiespringstot, viegli ar 4:1 (0:0, 2:1, 2:0) pieveica Austrijas valstsvienību.

Amerikāņi ar 12 punktiem Tamperes ir grupā ir vienīgā komanda, kas nav zaudējusi punktus. Tikai ar uzvarām šajā grupā vēl ir Dānija un Zviedrija. Savukārt austriešiem četrās spēlēs ir tikai viens punkts, līdz ar to Austrijai atlikušajās trīs spēlēs jācīnās par palikšanu elitē.

Pēc līdzīgā cīņā un bez vārtu guvumiem aizvadītā pirmā perioda amerikāņi vadībā izvirzījās tikai 28. minūtē, kad precīzs bija Roko Grimaldi. Pēc desmit minūtēm austriešu kapteinis Tomass Rafls vairākumā pēc izcilas piespēles panāca 1:1, bet ASV jau pēc nepilnas minūtes atguva vadību – precīzs bija Kārters Meizars. Pēdējās trešdaļas sākumā ripu pretinieku vārtos iebakstīja Leins Hatsons, palielinot amerikāņu pārsvaru līdz 3:1.

Mača izskaņā austrieši nomainīja vārtsargu pret sesto laukuma spēlētāju, bet amerikāņi uzreiz sodīja savus pretiniekus. Austrija kļūdījās vidējā zonā un pēc saspēles tukšos vārtos iemeta Niks Perbikss.

Austrijas izlasei pēc vienas dienas atpūtas jāspēlē pret Vāciju, kas pagaidām vispār ir bez punktiem, bet amerikāņi 20. maijā spēlēs pret Dāniju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!