Foto: Shutterstock
Dodoties atvaļinājumā uz Turciju, Rubeņu pāris nespēja iedomāties, ka mājās atgriezties varēs tikai pēc pusotra mēneša, turklāt – trijatā un, pateicoties ziedotāju atbalstam. Viņu pirmdzimtā pasaulē ieradās krietni ātrāk nekā prognozēja ārsti – 26. grūtniecības nedēļā. Ceļš mājup izvērtās ļoti dārgs un sarežģīts.

Pēdējo atvaļinājumu pirms pirmdzimtā nākšanas pasaulē Rūta un Kristaps Rubeņi nolēma pavadīt Turcijas pilsētā Alānijā. Rūta bija 26. grūtniecības nedēļā, un nekas – pat uzraugošā ārsta norādījumi – neliecināja, ka jau pirmajā atvaļinājuma dienā pieteiksies mazā Enija Emīlija. Mazāka par pašu Īkstīti, nepilnu kilogramu smagā meitiņa jaunos vecākus ieveda jaunā realitātē – neziņa, uztraukums, nemitīgi telefona zvani un birokrātija uz katra stūra abus vecākus pavada jau pusotru mēnesi. Taču nu ir pienācis brīdis, kad pavisam drīz garais un trauksmainais ceļojums noslēgsies ar evakuācijas reisu uz mājām Latvijā.

Rūtai tā bija pirmā grūtniecība, un topošie vecāki pat nezināja bērna dzimumu, to plānoja uzzināt tikai Turcijā (ārsts šo informāciju bija ielicis aploksnē). "Mēs lidojām piektdien, bet pirmdien sieva bija pie ārsta uz visām vajadzīgajām pārbaudēm. Ārsts pateica, ka viss kārtībā, un izrakstīja atzinumu, ka drīkst lidot. Vēl dienu pirms lidojuma viņa veica nepieciešamo glikozes tolerances testu un citas ar grūtniecību saistītas pārbaudes – tur arī visi rādītāji bija labi," atminas Kristaps un citē grūtniecību uzraugošo ārsti – neredzēti veselīga grūtniece.

Mazulis piedzima Turcijā

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!