Elementāli, labākā biroju ēka Rīgā

Mūsdienās birojs vairs nav tikai vieta, kur cilvēki dodas nostrādāt paredzētās darba stundas. Birojs ir arī satikšanās telpa, ideju rašanās centrs, kas iedvesmo, palīdz justies komfortabli un, protams, arī strādāt produktīvāk. Kvalitatīvās, plašās, ergonomiskās un pievilcīgās darba telpās darbinieki izjūt mazāku stresu, darbi veicas raitāk un komanda strādā saskaņotāk. Skanstes apkaimes sirdī notiek liela rosība – Skanstes ielā 25 uzbūvēts jauns biroju nomas projekts “Elemental Business Centre”, kas oktobra sākumā nodots ekspluatācijā. Skanste, strauji attīstoties, kļūst par jauno Rīgas biznesa centru un vienu no modernākajām Rīgas apkaimēm. Protams, galvenais biroju telpās ir cilvēki. “Elemental Business Centre” ir vieta, kur jūsu komandai būs iespēja gūt panākumus.
Rakstu sagatavoja "Elemental Business Centre" projekta "Vieta tavam biznesam" ietvaros.

Īstās biroja telpas – uzņēmuma veiksmes faktors

Biroja telpu izvēle uzņēmuma īpašniekiem vai vadītājiem ir ļoti atbildīgs uzdevums. Pareizi izvēlētas biroja telpas var vairot uzņēmuma panākumus un kļūt par vienu no tā veiksmes faktoriem. “Elemental Business Centre” seko augstākajiem industrijas standartiem, lai nodrošinātu nomniekiem vislabākās darba labbūtības iespējas. Turklāt ēku taisnstūrveida forma un interjera risinājumi ļaus stāvu plānojumus pielāgot tieši jūsu biroja vajadzībām.
Divas 10 stāvu A klases biroju ēkas
21 000 m2 iznomājamā platība
Līdz pat 60% zemākas apkures izmaksas
Ēkas pabeigtas 2023. gada oktobrī
Šobrīd iznomāti 70% no kopējās projekta iznomājamās platības
Kvalitatīvas biroja telpas veicina ne vien ilgtspējīgu darba vidi un ļauj nomniekam sasniegt nākamo līmeni biznesā, bet arī motivē un iedvesmo darbiniekus.

Patiesu motivāciju rada patiess komforts

Biroja darbinieki lielu dienas daļu pavada birojā. Gaisa kvalitāte ievērojami ietekmē darbinieku veselību un produktivitāti. Lai spētu strādāt ar pilnu atdevi, ļoti svarīga ir izcila gaisa kvalitāte un optimāls gaisa mitruma līmenis. “Elemental Business Centre” nodrošinās pirmklasīgu iekštelpu klimatu. Konferenču telpās veiks CO2 līmeņa monitoringu, ja nepieciešams, automātiski palielinot ienākošo svaigā gaisa daudzumu un palīdzot koncentrēt uzmanību.
Birojā ļoti svarīgs ir dabiskais apgaismojums, kas ne tikai dod enerģiju, bet arī padara telpas gaišas un mājīgas. Īpašas pieminēšanas vērti ir brīnišķīgie projekta logi, kas nodrošina daudz gaismas spožām idejām – augstie panorāmas logi sniedz dabisko apgaismojumu gandrīz viscaur katrā ēkas stāvā. Savukārt tonētā stikla fasāde aizsargās pret pārmērīgu saules gaismu. Ja biroja telpās ir lieli logi, nevajadzēs izmantot tik daudz mākslīgo apgaismojumu.
Daudzi ir novērojuši, ka plašās telpās idejas šķietami raisās labāk, plūst brīvāk un radošāk. “Elemental Business Centre” 3,3m augstie griesti nodrošina izcilu gaisa kvalitāti un plašuma sajūtu grandiozām idejām. Projektā būs arī paceltās grīdas, kas ļauj mainīt darbinieku izvietojumu un biroja izkārtojumu, nodrošinot nepieciešamās komunikācijas un jaunu darba vietu izveidi. Nomnieku ērtībām svarīga ir arī labierīcību pieejamība biroja telpās, bez nepieciešamības doties ārā no biroja un izmantot koplietošanas tualetes ar citiem nomniekiem.
CO2 monitorings konferenču telpās
3,3m augsti griesti
Dabiskā apgaismojuma pārpilnība
Atverami logi
Paceltās grīdas
WC nomnieka telpās

Elementāli, prieks strādāt un prieks atpūsties

Šis biroju nomas projekts ir radīts, lai cilvēki labi justos gan darba vidē, gan arī gūtu atpūtas iespējas. “Elemental Business Centre” izceļas ar to, ka uzņēmumu darbinieki vairākas aktivitātes varēs paveikt jau uz vietas biznesa centrā. Būs pieejama pilna servisa automazgātava. Tāpat būs arī veikals, kafejnīca, restorāns, pašapkalpošanās ķīmiskā tīrītava, fizioterapijas pakalpojumi, bērnu aprūpes pakalpojumi, aptieka, skaistumkopšanas salons, u.c. Papildus pagrabstāvā ieplānotas ģērbtuves ar mantu glabāšanas skapīšiem un dušām, kas nodrošinās svaigumu visas dienas garumā.

Dzīve ir pārāk īsa, lai meklētu stāvvietu

Sasniegt “Elemental Business Centre” ir ērti gan ar auto vai sabiedrisko transportu, gan ar velosipēdu vai kājām. Darbiniekiem ir pieejamas 185 pazemes un 260 virszemes autostāvvietas, 40+ elektromobiļu uzlādes vietas; 400 velo novietnes, remonta stacijas, elektrisko skrejriteņu uzlādes zona. Autobusa pietura ir 2 minūšu gājiena attālumā.
  • 185

    pazemes autostāvvietas
  • 260

    virszemes autostāvvietas
  • 40+

    elektromobiļu uzlādes vietas

Pēdējais brīdis pievienoties – iznomāti jau 70%

Tirgus tendences liecina, ka šogad Rīgā turpina augt pieprasījums pēc A klases birojiem. “Elemental Business Centre” iznomāts par vairāk nekā divām trešdaļām jeb 70% no kopējās projekta iznomājamās platības – viena projekta ēka ir iznomāta par 90%, savukārt otra par 50%, līdz ar to interesentiem vēl ir iespēja izvēlēties sev piemērotas biroja telpas.
Jau izziņoto “Elemental Business Centre” enkurnomnieku vidū ir informācijas tehnoloģiju uzņēmumu grupa “Dyninno Group”, starptautiskā holdinga “IWG” hibrīda kopstrādes telpu zīmols “Spaces”, starptautiskais IT pakalpojumu uzņēmums “Arvato Systems”, Zviedrijas finanšu holdinga kompānijas “Marginalen AB” grupas uzņēmumi “GelvoraSergel” un “Aizdevums.lv”, un globālais digitālo pakalpojumu uzņēmums “Emergn”.

Energoefektivitāte un ilgtspēja – nekas mazāks par izcilību

Pēdējo gadu laikā Rīgā liela aktivitāte vērojama A klases biroju ēku būvniecībā. Aizvien vairāk uzņēmumu pieņem lēmumu no B klases biroju telpām pārcelties uz A klasi. Nomnieku paradumi līdz ar pandēmiju un energoresursu cenu kāpumu ir mainījušies. Tagad energoefektivitāte un ilgtspēja ir kļuvusi par nepieciešamību. Šobrīd daudzi biroju nomnieki nolemj pārcelties uz mazākām telpām siltumenerģijas taupīšanas nolūkā.
“Elemental Business Centre” pieejami energoefektīvākie un ilgtspējīgākie A klases biroji, kuru būvniecībā izmantoti energopāļi, kas ražos līdz pat 72% no ēkai nepieciešamās siltumenerģijas, tādējādi samazinot apkures izmaksas par līdz pat 60%. Projekts ir ceļā uz “BREEAM Outstanding” novērtējuma saņemšanu, tādējādi kļūstot par pirmo ēku Latvijā ar augstāko iespējamo novērtējumu.

“Mums kā projektu attīstītājiem un īpašniekiem, kā arī mūsu nomniekiem un sadarbības partneriem ir svarīga ilgtspēja un draudzīgums videi. Tādēļ “Elemental Business Centre” būvniecībā izmantoti inovatīvi tehnoloģiskie un energoefektivitātes risinājumi. Kopā ar pielāgojamām biroja telpām, ēkās esošiem pakalpojumiem ikdienas vajadzību nodrošināšanai un darbinieku labklājību veicinošu vidi Skanstes sirdī “Elemental Business Centre” piedāvā izcilus darba apstākļus, kas veicina produktivitāti, savstarpējo sadarbību un radošumu. Pirms diviem gadiem mēs uzsākām projekta būvniecību un tagad redzam, ka mūsu pūles ir atmaksājušās, jo mūsu acu priekšā top Rīgas labākās biroju ēkas. Jau šoruden mēs šeit varēsim svinēt atklāšanu, iezīmējot nozīmīgu pavērsienu mūsu ceļā uz pasaules līmeņa biroju nomas kompleksu.”

– Tāvi Ojala, “Kapitel” izpilddirektors

Augstākā klase arī spāru svētkos

“Elemental Business Centre” pārsteidza jau spāru svētkos, kur uzstājās kaskadieris, trīskārtējs pasaules čempions, pasaules rekordu īpašnieks, kā arī “Red Bull” sportists Jāns Roze (Jaan Roose), kurš nodarbojas ar “slackline” sportu – staigāšanu un triku veikšanu uz gaisā nospriegotas lentas starp diviem enkurpunktiem. Spāru svētkos sportists veica pārgājienu no vienas “Elemental Business Centre” ēkas jumta stāva uz otru.

Uzticams saimnieks – “Kapitel” būvē attiecības, ne ēkas

Šobrīd nomnieki dod priekšroku ilgtermiņa sadarbībai ar iznomātāju, kas var piedāvāt elastīgus noteikumus un sekot līdzi nomnieku mainīgajām vajadzībām. “Elemental Business Centre” projektu attīsta “Kapitel” – viena no lielākajām nekustamo īpašumu kompānijām Baltijā un ilggadējie spēlētāji Latvijas tirgū ar vairāk nekā 25 gadu pieredzi.
“Kapitel” ir saņēmis Eiropas Nekustamo īpašumu zīmolu institūta balvu kā 2022. gada labākais biroju attīstītāju zīmols Baltijā.

“Kapitel” nebūvē projektus, lai tos pārdotu – “Kapitel” bizness ir veiksmīgu ilgtermiņa attiecību veidošana.

Jaunais Skanstes simbols

“Elemental Business Centre” ēkas raksturo gaumīga arhitektūra, ko veidojis igauņu arhitektu birojs “PLUSS Architects”. Tā ir vienīgā ēka Latvijā ar parametriskās fasādes elementiem ēku savienojošajā daļā. Projekta arhitekts Indreks Almans (Indrek Allmann) stāsta, ka ēku arhitektoniskā ideja radās, atrodoties mazā saliņā, ko ieskauj ledus jūra, un šī skaidrā un tīrā sajūta pārnesās arī uz ēkas arhitektūru: “Esot uz izolētas salas, jums ir jābūt videi draudzīgam un ilgtspējīgam it visos aspektos, tāpēc “Elemental Business Centre” biroju ēka cenšas būt tāda pati. Funkcionalitāte plānojumā un izmantotajos risinājumos ir priekšnoteikums tam, ka biroja komplekss būs aktuāls arī tālākā nākotnē.”
Projekta koplietošanas telpu interjeru izstrādāja arhitektūras un dizaina biroja “Open Architecture Design” (OAD) vadošā arhitekte Zane Tetere-Šulce un dizainere Beatrise Dzērve. Koplietošanas telpas abām “Elemental Business Centre” ēkām kopumā sastāda 1000 m2, kas sastāv no diviem vestibiliem 300 m2 platībā, kāpņu telpām, katra stāva koplietošanas telpām, dušām un ģērbtuvēm, kā arī sanitārajiem mezgliem. Papildus izstrādāts dizains pazemes autostāvvietai.
“Interjeru nevar atraut no arhitektūras, visai ēkai ir jāstāsta vienots stāsts. Kā interjera arhitekti projektā galvenokārt fokusējamies uz funkciju, parādot, ka vestibils nav tikai priekštelpa, bet arī satikšanās vieta, autostāvvieta nav tikai utilitārs rīks, bet arī pirmais iespaids par ēku daudziem apmeklētājiem. Koplietošanas telpās izmantotie dizaina elementi nav nejauši un kalpo kā navigācijas rīki, piemēram, lai palīdzētu orientēties, kurā no diviem torņiem apmeklētājs atrodas“

– Zane Tetere-Šulce

Par “Elemental Business Centre”:

“Elemental Business Centre” ir biroju nomas projekts Skanstes ielā 25, Rīgā, ar 21 000 m2 iznomājamo platību divās ēkās. Projekts oktobra sākumā nodots ekspluatācijā un ir ceļā uz BREEAM Outstanding novērtējuma saņemšanu, tādējādi kļūstot par pirmo ēku Latvijā ar augstāko iespējamo novērtējumu. Būvniecībā izmantoti energopāļi, kas nodrošinās līdz pat 72% no ēkas apkures un dzesēšanas vajadzībām, būtiski samazinot nomnieku komunālo pakalpojumu izmaksas.

Lasi vēl

Copyright © 2023 AS DELFI. All rights reserved.
Mediju komunikācijas eksperts:
Lauma Simanoviča
Projekta vadība:
Žanete Kļaviņa
Izstrāde:
Karīna Sabecka
Dizains:
Oskars Dreģis, Ralfs Eglītis
RedaktorI:
Kristīne Melne, Līga Švāne
SATURS:
Sagatavojuši projekta partneri