"AXOR One" – jaunais krāsu kods
Mijiedarbībā ar zemi un debesīm
"AXOR One" kolekcijas minimālistiskās un eleganti vienkāršās formas pārveido līdzšinējos arhetipus par skaidrību un funkcionalitāti, kā arī ienes vannas istabā ilgmūžīgu dizainu.
Jaunā, balti matētā krāsa paspilgtina efektu un reizē arī paplašina kolekcijai pielāgotās virsmu apdares iespējas, vienlaikus iekļaujot vienu no svarīgākajām krāsu tendencēm dizainā un interjera arhitektūrā. "AXOR One" matēti baltā krāsa, ko papildina arī "AXOR" universālie apaļie aksesuāri atbilstošās krāsās, smalkā veidā saplūst ar apkārtējo vidi un interjeru.
"Kolekcijas papildinājums ietver arī sešu krāsu variantus, un ir pieejams caur "AXOR Signature" pakalpojumu. Pēc pieprasījuma iespējams personalizēt gandrīz jebkuru "AXOR" produktu un to pielāgot ar "AXOR Signature" pakalpojuma palīdzību. Bārbers un Osgerbijs radīja šīs krāsas, lai izceltu īpašos ūdens aspektus, kad tas mijiedarbojas ar zemi un debesīm," stāsta Anke Sohna (Anke Sohn), "AXOR" mārketinga vadītāja.
Krāsu palete ir balstīta uz dizaineru novērojumiem – veroties caur ūdeni, krāsa bieži vien kļūst valdzinošāka un intesīvāka. Tāpat krāsa atspoguļo zīmola pirmatnējo saikni ar dabu.
— Anke Sohna
Akvamarīna zili zaļā (aquamarine’s blue-green) krāsa ietver rāmas jūras hromatisko raksturu. Koraļļu (coral) krāsai ir silts, sarkani oranžs tonis. Ledus (ice) tonis ir gaišā, pieklusināti zilā krāsā, atklājot ledāju un jūras ledus zilās krāsas slāņus. Akmens (stone) tonis ir izteikti pelēks, sajaucot zemes un jūras krāsas. Gliemežvāks (shell) ir atturīgā, pelēcīgi sārtā krāsā. Smilšu (sand) tonis atgādina okeāna vai jūras krasta smilšu krāsu pēc paisuma, kad smiltis vēl ir mitras.
"Katra krāsa sevī balansē spēju vienlaicīgi būt par daļu no vizuāli mierīgas telpas ar neierobežotu pašizteiksmi un individualitāti un atspoguļot veidu, kā vannas istabas un nelielas garderobes kļūst par vietām, kuras saistās vairs ne tikai ar neitrālu lietderību, bet arī ar oriģinālu un iespaidīgu dizainu. Mēs izvēlējāmies šādas krāsas, lai paplašinātu vannas istabas apdares iespējas, sākot no emaljas un betona līdz marmoram un kokam," skaidro Edvards Bārbers un Džejs Osgerbijs.

Kolekcijas jaucējkrāniem ir spīdīga apdare, lai izskatītos, ka pāri virsmas krāsai ir ūdens slānis, tādējādi piešķirot krāsai papildu intensitāti un izteiksmīgumu. Šī spīdīgā apdare atspoguļo apkārtējo vidi tāpat kā ūdens, vienlaikus nodrošinot viegli tīrāmas virsmas, kādas ir nepieciešamas vannas istabā.
"AXOR" izstrādā un ražo ikoniskus luksusa vannas istabas un virtuves izstrādājumus. "AXOR" produkti tiek izstrādāti kopā ar pasaulē atzītiem dizaineriem: Filipu Starku (Philippe Starck), Antonio Čiterio (Antonio Citterio), Žanu Mari Maso (Jean-Marie Massaud), Bārberu Osgerbiju (Barber Osgerby) un citiem. Visi "AXOR" jaucējkrāni, dušas un piederumi tiek ražoti saskaņā ar augstākajiem kvalitātes standartiem. "AXOR" zināšanas iedvesmo arhitektus, interjera dizainerus un kopienu, kas seko līdzi dizaina aktualitātēm. Kopā ar "AXOR" tiek radītas un pilnveidotas ar ūdeni saistītas telpas, kas atspoguļo katra lietotāja unikālo personību. Uz nākotni vērstais “AXOR” zīmols, kas ir daļa no "Hansgrohe" grupas, ir veidots, lai radītu izcila dizaina un funkcionalitātes produktus ar visaugstāko meistarību. Vairāk par "AXOR" var uzzināt šeit.
Papildu iedvesma
Projekts sadarbībā ar:
SATURS
AXOR
REDAKTORS
Kristīne Melne
DIZAINS
Ralfs Eglītis
IZSTRĀDE
Krišjānis Bušs
PROJEKTU VADĪBA
Ēriks Radželis
MEDIJU KOMUNIKĀCIJAS EKSPERTS
Laura Šteinberga