Konkursa komisija par labāko priekšlikumu Lucavsalas apbūve un apsaimniekošanai atzinusi piecu lielāko būvfirmu apvienības SIA “Lucavsala” projektu “L5”, nevis otrā pretendenta, SIA “Merks” projektu “Pārdaugavas stūrītis”, portālu “Delfi” informēja Rīgas domes Attīstības departamentā.
SIA “Lucavsala”, kurā apvienojās “Kalnozols celtniecība”, “LEC”, “RBS Skals”, “Re&Re” un “Skonto Būves” līdzīpašnieks Guntis Rāvis, iesniedza priekšlikumu ar devīzi “L5” ar kopējo investīciju apjomu 650 miljoni latu. Projektu plānots realizēt līdz 2022.gadam.

Projekts paredz individuālo, daudzdzīvokļu dzīvojamo, sabiedrisko un darījuma ēku parādīšanos salā. Priekšlikumā ietverta ezera un kanāla ierīkošana, ūdenstilpņu krastmalu labiekārtošana, parku un skvēru izbūve.

Priekšlikums paredz par sabiedrības līdzekļiem izbūvēt teritorijas infrastruktūru, parkus, tiltus, veikt apbūvi, kas pēc izbūvēšanas bez kompensācijas tiek nodota Rīgas pašvaldībai.

Līdz būvniecības uzsākšanai konkursa uzvarētājam ir jānodrošina jauna Lucavsalas teritorijas plānojuma izstrādāšana 9 mēnešu laikā no konkursa rezultātu apstiprināšanas brīža, kā arī jārisina jautājums par teritorijas atbrīvošanu no mazdārziņiem, nodrošinot to īpašniekus ar citu alternatīvu dārziņu teritoriju, ieguldot projekta realizācijā ne mazāk kā 1,5 miljonus latu.

Par konkursa rezultātu apstiprināšanu lems Rīgas dome.

Konkursu par tiesībām nomāt un apsaimniekot sešus pašvaldībai piederošus zemes gabalus, kuru kopējā platība ir 94 hektāri, dome izsludinājusi janvāra vidū. Pilsēta konkursa izsludināšanu pamatoja ar to, ka pati nespēj investēt Lucavsalas sakārtošanai nepieciešamos gandrīz 30 miljonus latu. Taču pirms konkursa domei privātie investori likuši manīt, ka būtu ieinteresēti zemes apsaimniekošanā.

Jau tad izskanēja, ka vēl pirms konkursa par Lucavsalas apbūvi interesējušies “Merks” un piecu lielāko būvnieku apvienība.

Lucavsalu veido trīs salas - Lucavsala, Kazas sēklis un neliela saliņa dienvidaustrumu galā. Kopējā Lucavsalas platība ir aptuveni 150 hektāri, no kuriem investoriem piedāvā apbūvēt un attīstīt 94 hektārus pilsētas īpašumā esošas zemes. Lucavsalā atrodas apmēram 13 savrupmājas, gandrīz visu pārējo daļu teritorijas aizņem dārziņi, salas daļā ir arī viena benzīna uzpildes stacija.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!