Lietuvas mazumtirdzniecības uzņēmums "VP Market" vismaz līdz gada beigām apturējis tirdzniecības un atpūtas centra "Akropole" izveides projektu Rīgā, liecina aģentūras LETA rīcībā esošā neoficiālā informācija.
"VP Market" Sabiedrisko attiecību nodaļa par šo informāciju komentārus nesniedz.

Kā ziņots, "Akropole" pirmo kārtu bija plānots pabeigt šā gada rudenī, iepriekš informēja SIA "VP Market" preses sekretārs Ivars Andiņš.

Tirdzniecības un izklaides centrā paredzēts investēt aptuveni 400 miljonus litu (81,6 miljonus latu).

Andiņš iepriekš klāstīja, ka Rīgas "Akropole" būs lielākais izklaides un tirdzniecības centrs Baltijā. Tā platība būs apmēram 150 000 kvadrātmetru. Tajā atradīsies boulinga zāle, slēgtā slidotava, 8-10 kinozāles un milzīgs iepirkšanās centrs.

Centra būvētājs būs "VP Market" īpašniekiem piederoša sabiedrība "Vilniaus Akropolis".

Nekustamā īpašuma kompānija "Vilniaus Akropolis", ko pārvalda lielākā Lietuvas kapitāla grupa "Vilniaus prekyba", pārņēmusi tiem pašiem īpašniekiem piederošo Latvijas uzņēmumu "Rīgas akropole".

"Vilniaus Akropolis" pārvalda Viļņas tirdzniecības un izklaides centru "Akropolis" vairāk nekā 108 000 kvadrātmetru platībā un šogad plāno atvērt "Akropolis" centru Klaipēdā 200 miljonu litu (40,8 miljonu latu) vērtībā.

Sākta arī "Akropolis" centra būve Kauņā 250 miljonu litu (51 miljona latu) vērtībā.

2003.gadā atvērto Viļņas tirdzniecības un izklaides centru "Akropolis" pērn apmeklējuši aptuveni 11 miljoni cilvēku.

18.aprīlī trīs Lietuvas komercbankas - "Hansabankas", "Nordea Bank Lietuva" un "Sampo" - parakstīja līgumu ar "Vilniaus Akropolis" par 185,35 miljonu eiro (130,3 miljonu latu) sindicēta kredīta piešķiršanu uz deviņiem gadiem. Tas ir lielākais sindicētais kredīts, kāds jebkad piešķirts Lietuvā.

Pēc preses ziņām, "Vilniaus Akropolis" ieņēmumi pērn bija 37,4 miljoni litu (7,6 miljoni latu), bet pirmsnodokļu peļņa sasniedza 3,1 miljonu litu (0,63 miljonus latu).

Grupai "Vilniaus prekyba", kas pārvalda Baltijas valstu lielāko tirdzniecības tīklu "VP Market", pieder 100% "Vilniaus Akropolis" akciju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!