Latvijas valdība ceturtdien pēc tikšanās ar "Blackstone" grupas pārstāvjiem, nolēmusi sev piederošo 51% "Lattelecom" akciju pārdot izsolē, pirms tam panākot, lai pašreiz "TeliaSonera" piederošie 49% akciju nonāktu citu īpašnieku rokās.
"TeliaSonera" tiks piedāvāts iegādāties valstij piederošās SIA "Latvijas Mobilais telefons" kapitāldaļas, vienlaicīgi atsakoties no tiesībām uz 49% "Lattelecom" akciju.

Valdībai piederošās "Lattelecom" akciju kontrolpaketes izsolē varēs piedalīties jebkurš interesents no ES valstīm, tostarp arī "TeliaSonera". Ņemot vērā pirms tam paredzēto skandināvu uzņēmuma atteikšanos no 49% procentiem akciju, tiks izslēgta iespēja, ka "Lattelecom" varētu pilnībā piederēt "TeliaSonera" un tiks noraidīta varbūtība, ka izveidosies monopolstāvoklis.

Ministru prezidents Ivars Godmanis (LPP/LC) pauda, ka iespējamajā izsolē pašreiz Latvijai piederošās akcijas netiks pārdotas lētāk par 290 miljoniem latu, kurus iepriekš piedāvāja "Blackstone".

Godmanis pavēstīja, ka potenciālajiem investoram ir jābūt uzņēmumam no eiro zonas. Tāpat jau pirms izsoles esot jābūt izstrādātam biznesa plānam par "Lattelecom" tālāko attīstību.

Viens no vecākajiem "Blackstone" grupas izpilddirektoriem Lourenss Gafijs pēc tikšanās sacīja, ka "Blackstone" grupa turpinās vērtēt situāciju, taču no plašākiem komentāriem atturējās.

Bijušais "Lattelecom" valdes priekšsēdētājs Nils Melngailis žurnālistiem sacīja, ka ir jātur solījums ļaut arī uzņēmuma vadībai un darbiniekiem piedalīties izsolē. Viņš atgādināja, ka piedāvājums pārdot 51% akciju par 290 miljoniem latu tika izteikts iepriekš. Pašreiz situācija tirgū ir mainījusies, līdz ar to, iespējams, arī cena.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!