Kad jau ir norimusies sabiedriskā ažiotāža par pārgalvīgo "Audi" vadītāju, kurš 19. martā Tīnūžos brauca ar 240 km/h, tagad pats "varonis" ir publiski atzinies nodarītajā, apgalvo, ka ir pieteicies Valsts policijā, kā arī publiski ir atvainojies gan citiem ceļu satiksmes dalībniekiem, gan sašutušajai sabiedrībai par savu neapdomīgo rīcību.

Kaut arī šī autovadītāja vārds un uzvārds neoficiāli bija zināms jau tajā pašā dienā, viņš ar medijiem nerunāja. Divas nedēļas pēc notikušā "Audi" vadītājs atsaucās soctīklos aktīvajam lietoto automobiļu tirgotāja "CarBuy" aicinājumam satikties un par notikušo parunāt videokameras priekšā.

"Jā, tas bija "perebors" (pāršauts pār strīpu – tulk.)!" atzīst ar 240 km/h apdzīvotā vietā braukušais "Audi" vadītājs, "jā, tas bija gan pārgalvīgi, gan muļķīgi".

"Es vēlos publiski atvainoties visiem tiem, kuri tobrīd piedalījās ceļu satiksmē un kurus ar savu rīcību apdraudēju. Patiešām no sirds atvainojos! Esmu dabūjis kārtīgu rājienu no savas ģimenes, kas ir arī vislielākais sods morāli," norāda puisis, kuram pašam ir bērni. "Ar savu rīcību nelepojos – tas bija ne tikai pārgalvīgi, bet arī stulbi. Lūdzu, neņemiet neviens šo pārgalvīgo rīcību kā piemēru! Ja gribat "gonkot", brauciet trasē!"

Tāpat "Audi" vadītājs apgalvo, ka pats bija aizgājis uz Valsts policiju un atzinies, ka tobrīd bijis pie stūres.

"Man pašam ir bērni un šo situāciju arī no citu puses ļoti labi saprotu. Noskatoties tādu video, šķiet, ka tur kāds nav pie pilna saprāta braucis," norāda "Audi" vadītājs, kurš atzīst, ka savu pirmo automobili – žiguli – nopircis 12 gadu vecumā, vecākiem to nezinot. "Automašīnas, braukšana un adrenalīns no ātruma man ir jau asinīs," nenoliedz karstgalvis.

Turklāt iemūžināto video viņš nevis pats publicējis soctīklos, bet gan pārsūtījis tikai trīs "nu jau bijušajiem" draugiem, kuri to pārsūtīja tālāk, un ātri vien tas nonāca arī soctīklos.

Jau ziņots, ka saistībā ar 19. martā sociālajos tīklos izplatījušos video, kur redzams, kā automašīnas "Audi" vadītājs rupji pārkāpj ceļu satiksmes noteikumus, Valsts policija ir uzsākusi administratīvā pārkāpuma procesu. Policija ir noskaidrojusi iespējamā autovadītāja un pasažieru identitāti.

Video bija redzama pārgalvīga jauniešu rīcība – ar "Audi" universāli pa šoseju tie traucās 240 km/h ātrumā un tādā pašā ātrumā iebrauca arī Tīnūžos, kur atļautais braukšanas ātrums ir 50 km/h. Tikai par mata tiesu joņojošajā spēkratā braucošie izvairījās no traģēdijas, sadursmes vietā izvēloties grāvmalu. Visu notikušo filmēja pats autovadītājs, automobili stūrējot tikai ar vienu roku.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!